Abbe Hudd

Vår fina Abbe  blir nu adopterad av sin jourhemsmatte i Solna – till hans och vår stora lycka! Du hittade ditt hem till slut och vi önskar er båda ett underbart liv tillsammans, många kramar från oss alla!

Om Abbe:

Abbe kommer från en liten kattkoloni i Huddinge där han matats tillsammans med 6 andra katter. Han tros ha tillhört en man som bodde i området men som dog för några år sedan.

När Abbe kom till oss så var han förvildad efter flera år som hemlös, han hade förlorat förtroendet för oss människor och gjorde i början sitt yttersta för att hålla oss på avstånd.
Sakta men säkert så började han landa här på katthemmet och lät oss komma allt närmare, han är fortfarande vaksam mot nya människor men börjar han väl lita på dig så får du mer än gärna klappa och han skjuter rygg av välbehag däremot låter han sig inte lyftas än.

Abbe har nog åkt på rejält mycket stryk av andra katter ute och tycker att det är jobbigt med alla katterna på katthemmet, även om de är snälla mot honom så litar han inte på dem ett ögonblick och hamnar därför lätt i konflikt med andra katter.

I våra ögon är Abbe en juvel, han är en sargad själ som har haft ett mycket hårt liv som hemlös och han har svårt att tro på att inget ont kommer att hända honom igen.
Samtidigt så lyser längtan i hans ögon, han vill så gärna bli klappad och ompysslad, han vill få känna att han är trygg och tillhör någon igen. Någon som förstår honom, ger honom tid och har tålamodet att älska honom som han ärAbbe behöver ett lugnt och stabilt hem som ensamkatt eller med snäll äldre lugn kattkompis.

Abbe provbor nu i ett kärleksfullt hem!

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Finborg graphic AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • Zookompaniet
 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss