Albin Gran

💕 Albin blir adopterad av sin provbofamilj i Åkersberga – Mini har godkänt honom så  det blev grönt ljus! Ha det bäst! Kramar från oss! 💕

Om Albin:

Albin dök upp vid ett hus och råkade i ett rejält slagsmål med husets egna katter. Men då han var väldigt skygg kunde inte familjen komma nära nog för att se om han hade någon Id-märkning. När de frågade runt bland grannarna så visade det sig att ingen av dem visste var han kom ifrån. Då huset ligger lantligt så anade vi att det var en hemlös eller vilse katt och med tanke på hur rejält han skadat en av katterna i familjen så visste vi inte om även han var skadad så vi beslöt att snabbt ta in honom på katthemmet för en koll.

Väl inne så visade det sig att han var en kraftigt förvildad och mycket rädd liten katt kille som varken var kastrerad eller märkt. Vi ordnade det och gav honom sedan lugn och ro för att vänja sig vid allt nytt. Albin var en utmaning att gå in till han spottade och fräste och matskålarna slog han hårt i väg med tassen.. Han var rädd och frustrerad..  Men ju mer veckorna gick lugnade han sig och lät oss använda klappredskap först och sedan handen för beröring. Ett ljus tändes i hans ögon och minnet kom tillbaka – att en gång var han någons älskade katt som fick kärlek och närhet… Han slöt sina ögon och njöt.

Albin har nu blivit en helt trygg katt och kan inte få nog av klappar och mys!

Albin är ett typexempel på hur en mycket rädd och förvildad tamkatt reagerar när den kommer in och att tid och kärlek råder bot!

albin

Albin provbor nu hos en av våra volontärer i Åkersberga

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB
 • City Garden
 • Agria Djurförsäkringar
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Envifix AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • form och fason
 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • Blomstra Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss