Amos Alba

Amos & Toni har nu adressändrat för gott och är en del av sin älskade familj ute på Ekerö! Vi önskar er allt gott och tackar för att ni ger våra fina grabbar denna chans! Många kramar från oss på katthemmet.

Amos & Toni

Om Amos:

Denna lilla kille blev upphittad vid Erken laboratoriet i Norrtälje. Personalen hade sett honom dagen innan men denna dag såg de att något var väldigt fel, han var förvirrad och ostadig så tillsammans fångade de in honom och körde honom till Albano vilket var en väldans tur. Sannolikt har han blivit förgiftad av det nya musgiftet men överlevde tack vare att han snabbt kom under intensivvård.

Laboratoriet ligger väldigt lantligt men det finns en gård och lite bostäder i närheten, ägare har blivit eftersökt i området men ingen känns vid honom. Vid upphittandet var han både omärkt och okastrerad. Han är förvildad så sannolikt har han gått ute en tid eller möjligtvis är han född ute eller vid en gård och inte blivit hanterad. Amos var enormt tovig vid upphittandet så han fick en helrakning på Albano och de kastrerade, id-märkte och vaccinerade honom innan han kom in till oss.

💕Amos har nu fått vila upp sig, han fick först bo i Moas rum – där det är lugnt och skönt tillsammans med några snälla kattkompisar. Nu har de fått flytta ut på katthemmet och de håller ihop men har också fått nya vänner. 💕 Amos gillar andra katter men mest gillar han katten Toni som kom in samtidigt som honom. Han har tagit lite tid på sig att börja lita på oss människor men nu låter han sig gärna klappas och njuter bara man är lugn. Han är väldigt lekfull och älskar när vi leker med honom 💕

Amos vill flytta till ett nytt hem tillsammans med sin vän Toni – som är hans idol 😉 De behöver lantlig utegångsmiljö den dag de är redo att gå ut igen.

Amos & Toni provbor nu ute på landet på Ekerö hos en kattälskande familj.💕

toni amos

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • City Garden
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Djurskyddet DOSO
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • Agria Djurförsäkringar
 • Lindas Harmoni
 • form och fason

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss