Chrille Adel

💕 Chrille är nu adopterad av sitt provbo hem. Han trivs och är mycket lycklig med alla sina nya vänner, kattkompisar, hundkompisar och människokompisar! Ha ett fint liv tillsammans kära vänner!💕

Om Chrille:

Chrille gick in i en fälla avsedd för en annan katt som var på rymmen från sin familj.
Då fällan stod långt ute i en skog långt från bebyggelse ( i Ödeshög) bortsett från ett par gårdar som inte kändes vid honom så var det inte läge att släppa ut honom igen. Adelsö katthjälp som var på plats beslöt sig istället för att ta med honom till sig i väntan på plats hos oss. Ägare eftersöks via lappar och annonser men då han var både omärkt, okastrerad och förvildad så har han sannolik varit på driv väldigt länge.

När Chrille kom in till oss så visade han efter ett par veckor att han var tam även om han var väldigt försiktig i början. Då han strax efter att han kom in började kräkas upp delar av en plasthandske så är det ytterligare ett tecken på att han varit på driv en tid och varit så desperat av hunger där ute och ätit det han hittat. Som tur var kom bitarna upp rätt väg och ultraljud visade att inget satt fast i tarmen.

Vi kände dock att han behövde få vila upp sig och få helt ordning på hälsan innan han blev redo för nytt hem och vi ville också se om han trivdes med kattsällskap eller inte så han fick flytta hem till en av våra volontärer på jourhem.

I jourhemmet har Chrille utvecklats till en riktig kelgris och visat sitt rätta jag och vad han behöver i sitt framtida hem. Chrille har ett enormt behov av närhet både av människa och andra djur 😍 Hans framtida familj måste acceptera att han vill sova i sängen, nära nära! Och han måste ha minst en snäll kattkompis. Det är tydligt att han föredrar hankatter och han vill ha en kattvän som står ut med att han vill kela mycket och ligga väldigt nära, och helst vill han bli tvättad av sin kattkompis 💞 Han tycker även mycket om snälla hundar även om det inte är ett krav i hans framtida hem. Han har inte visat något behov av att gå ut så utegångsmöjligheter är inte ett krav, men om det finns så ska det vara i lugn miljö. Han tycker fortfarande höga ljud och snabba rörelser är lite läskigt så han vill inte bo med små barn men äldre barn är nog inga problem.

Chrille är nu redo att flytta till ett eget hem så har de ett hem som uppfyller hans krav så hör av dig💞

Han provbor nu hos en familj där det bor både katter och hundar i Bro!

Chrille 1  Chrille 3

Chrille som nyinkommen

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Lindas Harmoni
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • form och fason
 • City Garden
 • Djurskyddet DOSO
 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • Envifix AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss