Farbror Melker

Farbror Melker blev adopterad av sitt jourhem i Åkersberga och han är så glad över det då han trivs som en Prins! Melker har en ny vän som han leker tillsammans med – lilla söta honkatten Greta och det gör susen för midjemåttet! Ha ett underbart liv tillsammans, många kramar från oss alla!

Om Melker:

Farbror Melker har gått hemlös i Åkersberga i flera år. Med tiden så blev Melker allt mer sliten och höll sig kvar längre på tomten och tog sig in genom upphittarens kattlucka och åt av hennes katters mat.
Han var full av tovor, sår och hans öron var trasiga.

Melker var i stort behov av hjälp och upphittaren insåg att hon var tvungen att göra något fort då hans krafter började ta slut så hon larmade oss och vi lät han komma in akut.

Det syntes tydligt i Melkers ögon att han någon gång varit någons katt och mycket riktigt snart visade han sig vara helt tam och väldigt kelsjuk! Han såg rätt bedrövlig ut när han kom in och det är så tydligt hur tacksam han är över att äntligen ha fått hjälp.

Melker är en ärrad herre vars kropp är trött och sliten av åren ute men glädjen över att vara inne gör att han ändå strålar av livskraft och glädje. Han har mycket att ta igen så han behöver mycket av allt pussar och mat är hög prio för Melker!

Han behöver ett lugnt och stabilt hem, han kan flytta som ensamkatt men om det finns en till snäll katt i familjen så tror vi absolut att han skulle uppskatta det.

Melkers diabetes har mirakulöst försvunnit! Men han står fortfarande under kontroll och provtagningar. Hans övervikt är nu är det största problemet och han har därför fått flytta då han behöver större ytor att röra sig på.

Melker bor nu i radhus/jourhem i Åkersberga och får motionera i trappor varje dag!

 


 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Finborg graphic AB
 • Envifix AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss