Helmer

Helmer – Visst blev det bra till slut.

Det tog inte så lång tid innan vår fina Helmer åter fick ett nytt hem.
Vi fick ett tips om att rara honkatten Pinky som flyttade ifrån oss för några år sedan var på jakt efter en ny livspartner. Vi kände direkt att Helmer var rätt val och mycket riktigt – Helmer har nu fått en katt-tjej som dyrkar marken han går på och en mysig matte som kommer att ge honom mycket kärlek. Som grädde på moset har familjen nu flyttat till hus och till våren ska det byggas rastgård:-) Ha ett underbart liv fina Helmer och ta väl hand om Pinky.

Om Helmer

Helmer, vår fina gamla kompis, är tillbaka på katthemmet då hans nya matte tyvärr inte kunde ha honom kvar på grund av hälsoskäl.

Helmers sorgliga, men så småningom allt bättre berättelse:

Helmer kommer från ett område i Viggbyholm/Hägernäs, där även katten Olle matades av en omtänksam upphittare. Hon hade sett Helmer där i ca två års tid. Första gången var han i sällskap med två andra katter – en av dem var Olle.

Text då grabbarna var nykomlingar hos oss: ”Då Helmer är sliten och ser ut att ha några år på nacken, tror vi att han liksom Olle ursprungligen är en tamkatt som har gått hemlös i många år. Helmers öron är mer eller mindre helt borta, troligen sönderfrysta…”

Helmer var väldigt försiktig till en början hos oss men de sista veckorna innan han flyttade, visade han mycket glädjande sitt rätta jag! Han ville klias hårt i nacken och under hakan – det är sååå skönt! 🙂 Så ja – Helmer är ytterligare en tamkatt som haft ett hårt liv därute, okastrerad och omärkt… Helmer beräknas vara född ca 2005.

Helmer fick ett toppenhem – men tyvärr kunde matte inte ha honom kvar av hälsoskäl. Nu hoppas vi att Helmer hittar ännu ett toppenhem. Ett hem där han får stanna for ever. Det är han värd!

Helmer provbor hos en familj i Täby.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Blomstra Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss