Kalle Kula

💕 Kalle har hittat hem! Han har fått en kärleksfull matte och en jämnårig killkompis att busa med. Nu blir det farligt för alla möss i Täby… Ha ett fint liv tillsammans kära vänner! 💕

Om Kalle:
Kalle hittades en kväll i juli. Han var i väldigt dåligt skick, medtagen, vinglig och gick ostadigt. En kvinna tog in honom till sig för att försöka få i honom mat och vatten men när det inte lyckades då han var helt ointressrad ringde hon Djurambulansen som hämtade honom och körde honom till ett djursjukhus. Väl inne blev han nästan uträknad…Men efter att ha fått i sig vätska och mat så piggade han på sig! Han var väldigt avmagrad och måste ha svultit länge. De bedömde att han var kastrerad men tyvärr inte id-märkt. Efterlysning efter en ägare gick ut i området men ingen svarade som stämde på beskrivningen. Ingen hade heller sett honom där tidigare.

Då de inte hittade en ägare så var tanken att Djurambulansen skulle köra tillbaka honom till Akalla och släppa honom där han hittades… En sköterska blev hans räddning – hon kontaktade oss och bad om hjälp då hon insåg att det inte var någon bra ide att släppa tillbaka honom i det skicket han var i..

Vi hade fullt på katthemmet men en av våra fantastiska volontärer tog hem honom till sig tills vidare! Det visade sig efter några dygn att han troligen inte var kastrerad trots alls då han betedde sig som en okastrerad katt och hans urin luktade. Han kliade sig också mycket i öronen.

Kalle fick komma in och träffa vår hus veterinär Malin och mycket riktigt han var okastrerad (hans testiklar låg kvar uppe i buken) han hade också kraftigt med öronskabb.

Kalle är nu kastrerad och har blivit behandlad samt fri från öronskabben och har piggat på sig rejält! Att sitta still för att foto är inte att tänka på.. Det är högt och lågt och runt omkring som gäller!

Kalle crazy

Kalle är en bedårande söt liten kille som nu är fylld av livsenergi och glädje! 😊 Ingen ägare hittades och nu söker Kalle ett nytt hem där det finns en busig kompis som han kan leka med!

Kalle provbor nu ho en familj i villa i Täby där det finns en kattkompis.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • City Garden
 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason
 • Hill´s
 • Agria Djurförsäkringar

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss