Leia Hagman

Leia & och vännen Ewa har nu fått ett nytt hem hos en familj med fin in-nätad trädgård. Ni får många knän att vila i och många händer som klappar. Ha ett underbart liv tillsammans kära vänner! 

Om Leia:

Leia kom in tillsammans med sin vän Ewa för omplacering pga allergi i familjen. Hon beskrivs här av sin familj:

Leia är lite utav hemmets ”diva”. Känner hon för att busa med Ewa är det alltid på hennes villkor och initiativ, kattlådan måste hålla en ganska hög standard (rensning etc), och till skillnad från Ewa är Leia också mer kräsen när det kommer till mat. Leia är också lite mer reserverad än vad Ewa är och även i detta fall vill hon helst på eget initiativ avgöra hur och när hon vill mysa eller hälsa på någon. Däremot när det är dags att kela går hon all-in och lägger sig gärna i knät eller på en, kan tom ”stångas” för att hon vill kela. Är man för framfusig blir hon lätt rädd och springer antingen ifrån och håller sig på avstånd (gärna höga höjder med uppsikt på vad som sker) eller till någon liten gömma i hemmet.

Leia är även vaksam på högre ljud och stök, och blir det för stökigt (vilket det ibland blivit med en 3åring som familjemedlem) väljer hon hellre att hålla sig lite på avstånd till skillnad från Ewa som mer eller mindre känns ganska ”obrydd”. Båda katterna kommer i övrigt bra överens med familjens yngste, även Leia kommer gärna och ofta fram till honom och myser, men som sagt på sina egna villkor och initiativ. Leia är en uppmärksam kisse och med ett stort förnuft. Att läsa av människors sinnestillstånd är hon en expert på, och det är inte helt ovanligt att hon kommer fram till minstingen i hemmet och vill ”trösta”.

Dessutom är Leia extremt kelsjuk, och vill gärna pysslas om. Hon visar sin förnöjsamhet genom ett högt och tydligt kurrande (dock känslig för att bli klappad på magen). Leia är duktig på att tala och gör det oftast när hon söker närhet och kel. En klösbräda i hemmet är ett måste för denna tös som avskyr att få klorna klippta! Likaså möjlighet till högre höjder och ställen att söka ro på. Leia är en mycket klok och mysig katt som charmat sig in i våra hjärtan.

Leia söker nu ett nytt tryggt hem tillsammans med sin vän Ewa. De har bott som innekatter med tillgång till balkong och önskar sig det igen – men de kan även lära sig att gå ut på riktigt i ett tryggt område! De bor i jourhem i Täby i väntan på ett eget hem.

Leia & Ewa är i övrigt väldigt sociala och keliga, nyfikna och gillar att få leka, ex ”jaga laserpricken från laserpennan”.

mde

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • form och fason
 • Lindas Harmoni
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB
 • Envifix AB
 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Djurskyddet DOSO

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss