Tuva af Nygård

Tuva har hittat hem
Hon har fått en alldeles egen familj där hon får bo som ensamkatt, stå i centrum och få all uppmärksamhet precis så som hon vill ha det
Du har verkligen fått en jättemysig familj Tuva och vi vet att de kommer skämma bort dig efter konstens alla regler
Ha ett underbart liv lilla Hjärta

Om Tuva

Tuva dök upp vid Nygårds Camping våren 2014. Hon jamade högt och försökte ta sig in hos de boende och sökte kontakt med de som passerade förbi.
Upphittarna frågade runt i området på jakt efter hennes ägare och hon polisanmäldes som upphittad men tyvärr utan resultat.

Hon visade sig vara högdräktig och fick flytta hem till en av våra anställda och där födde hon sina ungar i lugn och ro. Hon var en fantastisk mamma som tog väl hand om sina ungar och även två moderlösa ungar som dök upp och behövde hjälp. Tuva blev adopterad av sitt jourhem men med tiden visade det sig sorgligt nog att hon inte trivdes med andra katter omkring sig (som inte var hennes ungar). Så till mattes stora sorg måste Tuva nu få ett nytt hem som ensamkatt.

Tuva vill ha mycket kärlek, närhet, huvudbuffar och sitta i knät både vid frukostbordet samt i soffan vid kvällsmyset. Hon kan vara lite tuff mot barn, markerar genom att använda tassar å klor. Så ett barnfritt hem passar nog henne bäst.

Hon älskar blötmat vilket är huvudpunkten på dagen och hon är mycket tydlig med när det är dags för något gott i köket (morgon, lunch å kväll)… Pussi blötmatspåsar är att föredra tycker hon och så skinka förstås! (Hon skickar gärna upp en tass å försöker sno en macka om det är skinka på)

Tuva älskar att krypa ner i sängen under täcket och ligga tätt intill och spinna, det  är sååååå mysigt. Hon är en soffpotatis men som kan få nåt busryck eller två om dagen, då hon far runt som en kattunge! Obs! Hon avskyr hundar! Så ett hundfritt hem är ett måste. Tuva kan gå ut och en runda i trädgården och sova på altanen om hon känner för det en stund men hon är ingen robust utekatt.

Tuva är en ljuvlig men bestämd dam som charmar vem som helst, hon söker ett hem med någon som har mycket tid och kärlek att ge henne!

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • City Garden
 • Agria Djurförsäkringar
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss