Zeb Loved

Älskade Zeb – så kort din lycka blev, du som trivdes så bra – allt var bra, ditt nya liv hade just börjat. Så blev du hängig och inte dig lik och fick åka till veterinären. De kunde inte hitta vad som fattades dig – du tynade bort. Din matte och husse kämpade för ditt liv. Din älskade Laura-matte hälsade på dig för att för att få dig att kämpa – men du orkade inte längre och du lämnade dem som älskade dig så mycket. 💕

I dag gick solen i moln – Vår Älskade Zeb finns ej mer

Minnestext från Matte & Husse:

Zeb lämnade oss allt för tidigt.
Vi saknar Zeb något enormt. Trots att han inte hann bo hos oss så länge så lämnade han ett stort tassavtryck.

Från att ha varit så stor och stark blev han plötsligt trött och svag. Trots mycket kämpande från honom, tid hos veterinären och väldigt mycket kärlek från oss så räckte inte det hela vägen.

Vi minns när du tryckte ditt lilla huvud mot oss med sån kraft att du nästan ramlade omkull.
Vi minns hur gosig och snäll du var, som bara du kunde vara.
Vi minns ljudet från ditt skuttande fram till soffan där du tog sats och drog dig upp med ena tassen.
Vi minns sista natten när du bestämt skulle sova mellan oss, även fast du aldrig gjort det förut, det var som att du förstod vad som skulle hända.

Trots brustna hjärtan så är glada att vi fick träffa och lära känna dig.

Älskade fina Zeb, vi saknar dig.
Vila i frid

Eric, Evelina & Olof

zeb

 

Om Zeb:

Lilla Zeb! Du var tvungen att flytta från din älskade matte  men  vilken lycka att du fick provbo hos denna familj på Lidingö. Här finns en bästa kompis som heter Olof som leker med dig och en matte och husse som tar hand om dig på bästa sätt!  Ha nu ett underbart liv för resten av ditt liv Älskade lilla vän!

Om Zeb:

Zeb dök upp som kattunge på en tomt i Altorp/Danderyd en sommar tillsammans med sin mamma Zirma och sina syskon Zoe och Elza. Ingen har sett kattfamiljen tidigare, helt plötsligt fanns de bara där… De sökte sig till ett hus där det bodde en snäll äldre dam som gav dem mat.

Damen var orolig för hur de skulle klara sig och kontaktade oss, hon var speciellt orolig för Zeb som hoppade på tre ben, hon trodde han var skadad. Kattfamiljen fångades in omgående. Alla ungar var maskade och blåögda det var alltså någon pappa-raskatt inblandad. Hur de hamnat där? Troligen var hela familjen dumpade då ingen ägare gav sig till känna trots efterlysningar. Kattungarna måste ha varit födda inomhus, de var lite skygga men helt hanterbara/tama.

zeb liten

Zeb är troligen född med 3 ben, höger bak saknas från knäleden. Men då han ändå försökte stödja på sitt korta ben och det skulle ge honom ryggproblem så amputerades stumpen bort hos vår duktiga veterinär. Operationen gick bra och Zeb hanterade situationen väldigt bra. 2011 adopteras Zeb av sin älskade jourhemsmatte där fick han sällskap av honkatten Siri som också kom från oss.

Men nu söker Zeb ett nytt hem då han och honkatten inte längre fungerar tillsammans. Hon är en dominant kattdam som inte låter Zeb ta plats och Zeb är inte riktigt lycklig hemma längre, trots att han älskar sin matte.Och då matte är en klok matte som älskar Zeb högt låter hon honom få prova att byta hem och få en mer jämspelt kompis.

Zeb söker alltså ett nytt hem där han kan få all omtanke som han är van att få och en snäll kattkompis att leka med. Han är en känslig kille som behöver mycket kärlek och trygghet. Zeb provbor nu hos ett par i Stockholm där det finns en snäll kattkillkompis!

Mattes ord om Zeb:

Zeb är min guldklimp! Guldfärgade öron, stora blåa ögon och randig svans. Han behöver mycket kärlek även om han kan ha svårt att visa det ibland. Han är blyg och försiktig men när man väl har förtjänat hans förtroende ger han tusenfalt tillbaka.

Efter många olika försök och utredningar hos veterinärer verkar det nu som att det är hans dominanta kattkompis Sari som gör Zeb otrygg och därför kissar han ibland på fel ställen. Det gör ont i hjärtat att tänka på att Zeb inte skulle bo hos mig men jag tror att det är det bästa för honom.

Zeb måste ha ett eget gömställe som är hans eget. Hos mig har han en kattbädd under sängen som han drar sig tillbaka till när han behöver en stund för sig själv. Dit tar han sig även när vi har besök hemma, han kommer inte fram då eftersom han blir osäker med folk han inte känner väl. Zeb visar sig inte för främlingar men med mig som han genom åren känner väl är han världens mysigaste lilla (fast ganska stora) kille. Han sover bredvid mig i sängen och kommer och puffar på mig med huvudet när han behöver en klapp eller två. Han lägger sig gärna tätt intill där han ligger och spinner. Det senaste halvåret har han dessutom börjat komma till mig när jag ligger på soffan och kollar på tv, han hoppar upp efter lite trixande och lägger sig på min mage.

Han älskar närhet och kärlek även om det kan dröja ett tag innan han känner sig trygg och visar det. Zeb är en känslig kille, han känner av direkt hur jag mår, han är omtänksam!

Zeb kan inte hoppa så högt upp då han saknar ett ben, så man får ställa en stol eller en pall framme så att han kan komma upp på t ex fönsterbrädan där han tycker om att sitta. Zeb är också förtjust i att vara ute på balkongen och sniffa på den friska luften.

Zeb jamar sällan, kanske bara när man transporterar honom i bur. Men han kuttrar ofta, lite som en duva. Det är helt underbart att höra honom kuttra…

Zeb tycker om att bli borstad men han är väldigt känslig mot att man rör hans tassar, det gör honom direkt lite orolig, vilket kanske är helt förståeligt. Ibland försöker han klia sig bakom örat med det högra bakbenet (som inte finns där) och då krossas mitt hjärta. Men han skakar av sig det fort och skuttar vidare till något annat göromål.

Zeb behöver en trygg kattkompis som kan ”guida” honom genom livet. Någon som han kan lita på och som accepterar honom som den han är. Zeb gosar gärna med sin kattkompis och ligger nära och sover. 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Hill´s
 • City Garden
 • Zookompaniet
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • form och fason

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss