Hälsning från Luke / Olsson

Olsson (Luke) säger: Nu har jag flyttat hem, lagom till min 8-årsdag så bestämde vi att här stannar jag. Här ska jag bo nu, och jag kommer aldrig att behöva flytta igen. Det finns en plats för alla, och jag har hittat min! Och min familj tycker jag är världens bästa.
Tåligt har jag funnit mig att vara jourhems-katt, det är inte alltid lätt. Kezz och Ricky har rantat ut och in genom dörren, medan jag fått vara inne, inte med en min har jag visat att även jag skulle vilja gå ut, för sådana är reglerna, och jag är van att förhålla mig. Men nu är det slut på det. Matte kallade på mig häromdagen och sa: Nu du Olsson (Luke), vad säger du ska du gå ut? Oj, vad glad jag blev, klart jag ska gå ut svarade jag. Ricky var tillsagd att vakta mig, och jag går under restriktionen ”öppen dörr”, men vad gör det? Det var helt fantastiskt där ute! Solen skiner, snön som smälter, jord under tassarna, vinden i pälsen, alla fåglar och så bästa kompisarna Ricky och Kezz som håller uppsikt på mig, När jag kommer in är jag helt slut och jag sover djupt, så här skönt trött har jag aldrig känt mig
När Matte och Husse pratade om att jag skulle stanna här för alltid, för att jag ändå bor här, och kan ju lika gärna bo kvar för alltid, så bestämde jag mig för att ge klappträningen en chans, och det går riktigt bra. Vi övar en stund varje dag, och jag har börjat inse att det är rätt skönt att bli kliad under hakan, jag vågar till och med sluta ögonen och mysa en stund.
Matte säger: Olsson (Luke) är världens finaste katt, han har blivit mer tillgiven med tiden, i början ville han bara veta om det fanns något att äta, nu behövs inte det längre, utan han gillar att umgås helt enkelt. Han hade också svårt med ögonkontakt, men nu blinkar han frejdligt om man pratar med honom. Han anstränger sig verkligen när vi klapp-tränar, i början var han nästan ångestfylld, men höll ut och nu börjar han tycka att det är rätt skönt. Han tar mer plats och söker sig till öppna och högre belägna platser, gärna mitt på bordet. Han är emot stängda dörrar och tycker att rutiner är mycket viktigt. Han är otroligt förtjust i Ricky, han blir som en liten kattunge då, en stor kluns –Olsson J trampar och trampar bredvid Mini-Ricky så hela fåtöljen gungar, då njuter han verkligen.
Han gör sig bra som store-bror till ”grabbarna”, han är lugn och godmodig och så snäll mot dem. De å andra sidan hjälper honom att ta mer plats, och det var rörande att se hur de vaktade på honom ute, och höll koll på var han var.
Kezz och Ricky säger: Vi älskar vår Olsson, han är vår store-bror, och vi är så glada att han stannar här. Vi visste från början att han skulle bli en Husse-katt, och att Husse skulle glömma att 3 katter är för mycket, men just ”Hussar” kan behöva lite betänketid ibland J.

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • Envifix AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • City Garden
 • Vaxholmsveterinären
 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • form och fason
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss