Till minne av

Regnbågsbron

Strax hitom himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron. När en katt dör går den över bron och där på andra sidan kan vår älskade vän vila ut och få all kärlek och omvårdnad som den behöver – där finns allt man kan önska sig – god mat, sköna mjuka bäddar och gröna sköna gräsmattor att sträcka ut sig på i solen. De som varit sjuka eller gamla återfår sin hälsa och kraft, pälsen är blank och kroppen smidig och stark igen.  De leker med varandra och njuter av att vara där, de är nöjda och lyckliga. Bortsett från en enda liten detalj… Saknaden efter dig – den människa som älskat och hjälpt dem på jorden.
Så plötsligt en dag hejdar sig en av dem och skådar bort i fjärran… Ögonen är fäst vid något långt bort vid horisonten, öron spetsade – den ivriga kroppen spänner sig och plötsligt börjar din vän springa bort från gruppen mot dig och flyger fram över det gröna gräset, framåt, snabbare och snabbare i långa eleganta rörelser – upp på bron för att möta dig!
Dina händer stryker åter igen över den älskade kroppen – å som du längtat!
Ni ser varandra djupt in i ögonen – Din älskade Vän som så länge varit borta ur ditt liv men alltid varit närvarande i ditt hjärta – Nu är ni återförenade för att aldrig skiljas mer.
Du tar upp din vän i famnen och sedan går ni över Regnbågsbron tillsammans.

Search
Generic filters

Vill du ta hand om mig?

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Sponsorer

 • form och fason
 • City Garden
 • Envifix AB
 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss