Fadderskap

Hos oss finns det tre olika typer av fadderskap; fadder, försäkringsfadder och FORL-fadder.

Fadder
Om du blir fadder åt en katt får du följa just den katten lite närmare genom att du regelbundet får en fadderrapport via e-post eller vanligt brev. Här får du bland annat läsa om hur det går för din fadderkatt på katthemmet, vilka framsteg som gjorts och vem som är bästa kattkompisen för tillfället. Du får också ditt namn publicerat på hemsidan bredvid din fadderkatt. 

Försäkringsfadder
Genom att bli försäkringsfadder åt en katt så hjälper du just den katten att få bästa möjliga vård om den skulle bli sjuk.

Tack vare försäkringarna så har vi betydligt större möjlighet att göra bredare utredningar vid sjukdom samt att skicka våra katter till olika typer av specialistvård om det behövs. Det är också en stor trygghet för katten den dag den får ett nytt hem eftersom den har en bra försäkring som de nya ägarna kan ta över.

Som Försäkringsfadder får du ditt namn publicerat på hemsidan bredvid din katt. Varje katt kan ha max två försäkringsfaddrar.

FORL-fadder
FORL (Feline Odontoclastic Resorptive Lesions), numera även känd som TR (Tooth Resorption) är en ganska vanlig och mycket smärtsam tandsjukdom där tandens emalj bryts ned och den underliggande tandvävnaden blottas – det uppstår hål i tänderna. Varför katter drabbas av FORL/TR vet man inte riktigt men när de drabbas så är det mycket kostsamt för ägaren.  Vi har därför valt att teckna en tilläggsförsäkring vad gäller FORL/TR för de katter som uppfyller försäkringsbolagets villkor. 

Som FORL-fadder så hjälper du oss att betala denna tilläggsförsäkring för just den katt som du väljer. Du får ditt namn publicerat på hemsidan bredvid din katt och varje katt kan bara ha en FORL-fadder. 

Hur gör jag och vad kostar det?
Alla våra fadderskap finns att köpa i vår webb-butik.

Fadder kostar 750 kr/år eller 75 kr/mån.
Försäkringsfadder kostar 1000 kr/halvår alternativt 500 kr/halvår vid delat fadderskap.
FORL-fadder kostar 400 kr/halvår.

Frågor
Frågor om fadder: fadder@katthem.nu
Frågor om försäkringsfadder: forsakringskatt@katthem.nu
Frågor om FORL-fadder; forlfadder@katthem.nu

Vill du ta hand om mig?

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Sponsorer

 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Hill´s
 • City Garden
 • Zookompaniet
 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss