Lilla Loppans fond

Vill du bidra till ett särskild gott ändamål? Då är Lilla Loppans fond något att tänka på. Lilla Loppan var en underbar liten kattflicka på katthemmet som trots en svår uppväxt som hemlös älskade livet som katt.


Vill du hjälpa?

Till minne av Lilla Loppan har vi startat Lilla Loppans minnesfond – en fond för särskilt dyra och speciella operationer som vi annars inte hade haft råd med. Vill du göra skillnad för några verkligt behövande katter är det här du ska lämna ditt bidrag. Sätt in pengar på katthemmets plusgiro 54 07 10 – 1 och skriv ”Lilla Loppans Fond” i meddelandefältet eller besök vår butik för att skänka på en gång.

Lilla Loppans historia

När Loppan var ca 8 v gammal fångades hon in i Tensta där hon levde som hemlös. Hon fick komma till ett av våra jourhem där hon fick äta upp sig för att sedan komma in till oss på katthemmet. Allt var bra, Loppan var pigg och glad, månaderna gick och hon utvecklades till en stor och stark tjej – men plötsligt hände det, vi upptäcker att något var fel med hennes öga. Hon hade drabbats av en svår infektion och medicin sattes in omgående.

Medicineringen blev långvarig men till slut hejdades infektionen. Dessvärre hade Lilla Loppan fått bestående skador på ögat som besvärade henne mycket och hon behövde få det bortopererat – en mycket kostsam operation. Då föddes idén att vi skulle försöka samla in pengar till den via hemsidan och Facebook. Insamlingen gick över förväntan. På bara 2 dygn hade vi fått ihop pengarna med råge! Vi var så glada att vår fina Lilla Loppan nu äntligen skulle få den hjälp hon behövde – det sista som återstod för att hon skulle få växa upp till en pigg, glad och frisk kattunge. Hennes framtid såg så ljus ut.

Snälla människor hade bidragit med pengarna för att göra hennes kommande ögonoperation möjlig och tiden för operation var bokad.

Men så en vecka innan operationen skulle bli av händer det ofattbart sorgliga, hon började tappa sin energi… Vår Lilla Loppa hade viljan att leva men kraften rann ur henne. Vi stod handfallna då inget fanns att göra. Återigen hade det grymma ödet slagit till… Lilla Loppans svåra start i livet hann ikapp henne. Vi hann inte se det komma. Hon var en fajter och kändes så stark. Inget gick att göra… Hon fick stilla och fint somna in i sin älskade kattskötare Maddes knä på katthemmet.

Vår älskade, älskade Lilla Loppa – vi är så ledsna att du aldrig fick uppleva det liv du kämpat så hårt för. Men vi är så tacksamma att vi fick chansen lära känna dig och att vi fick ha dig hos oss en stund – om än för en alldeles för kort tid. Du stal en bit av våra hjärtan och där kommer du alltid att finnas kvar.

För alltid, Lilla Loppan.

Vill du ta hand om mig?

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Sponsorer

 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • form och fason
 • Zookompaniet
 • Envifix AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Vaxholmsveterinären
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • City Garden

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss