Abbot Fox

💕Vår fina Abbot Fox har lämnat oss. Åldern tog ut sin rätt till slut. Men han fick några sista kärleksfulla år och var en högt älskad familjemedlem i sitt omvårdnadshem hos Terttu med familj i Mörby. Där hade han sin lilla trädgård som han älskade, han låg där och lyssnade på fåglarna och kände vinden i morrhåren. Så även det som visade sig bli hans sista dag, han kom in och mådde inte bra – de fick åka in till veterinären. Det var dags för Abbot och Matte att ta farväl. Han somnade lugnt och stilla in i hennes famn trygg och älskad. 💕

abbot 3

Om Abbot:

Abbot gick hemlös på Lidingö under en längre tid, han dök upp på trappan hos ett par.

Han började hålla till utanför deras hus och de ställde ut mat medan de letade runt efter hans ägare, men tyvärr utan resultat. Då han såg gammal, trött och sliten ut så kontaktade de oss för hjälp. Vi hade fullt på katthemmet men då upphittarna kunde hjälpa till med att ombesörja hans kastrering, så fick han efter det åka till ett av våra jourhem i väntan på plats på katthemmet.

Abbot

Abbot är en äldre farbror som ser ut att ha haft det rätt bedrövligt, han var trött, sliten, mager och sårig över hela kroppen… Han har förmodligen varit hemlös under en längre tid.  Han var både omärkt och okastrerad vid upphittandet.

Nu har Abbot vilat upp och han är en äldre social och mycket rar katt-farbror som är mycket tacksam över att ha fått hjälp. Mjuka klappar, mycket närhet och kärlek har hög prio i hans liv.  Han har under en längre tid bott i jourhem med vår Seppo men nu är han redo att stå på egna tassar och söker sig ett föralltid hem. Allt eftersom Abbot blivit piggare och starkare så har det också visar sig att han har en hel del mer energi än han ser ut att ha och nu gillar han att leka Abbot skulle säkert må gott av en likasinnad kompis men kan troligen även bo som ensamkatt om det är hos någon som har mycket tid att ge honom. Abbot vill ta igen all den kärlek han saknade under tiden som hemlös och att få sova i sängen (helst på kudden) är ett måste! Han snarkar ljudligt så det får man inte vara känslig för  Det märks även att Abbot saknar möjligheten att få gå ut så ett framtida hem med trygg utegångmöjlighet är vad han drömmer om 

Abbot hälsa är lite svajig så han bor nu i permanent jourhem hos en kattälskande dam i Mörby – för alltid… Så att vi kan ha koll på honom där.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Finborg graphic AB
 • City Garden
 • Vaxholmsveterinären
 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Envifix AB
 • form och fason
 • Zookompaniet

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss