Abraham Ström

Vår fina Abraham har somnat in.

Det känns så fruktansvärt orättvis att du inte fick uppleva hur bra ett liv kan vara.
Du var en kämpe som hade levt länge ute, Du var en fantastisk pappa som skyddade dina ungar till varje pris och vi tror att du var en trygghet för flera av katterna där ute.

Älskade Abraham du var rätt igenom god och vi är så ledsna att du inte fick chansen att uppleva hur det är att ha ett riktigt hem och vara någons innerligt älskade katt.

Du blev svårt sjuk och vi lyckades inte hjälpa dig, vi är så ledsna för det. Vi hoppas att du förstod att dina ungar fick trygga och kärleksfulla hem.

Älskade Abraham du finns för alltid i våra tankar och i våra hjärtan…

Om Abraham:

Pappa Abraham och hans söner Benjamin och Tompa är hittade vid ett hus i skogen. De som larmade oss trodde att det var en mamma med sina kattungar som hade dykt upp, men väl inne så visade det sig att det inte var en mamma katt utan en pappa som hade tagit hand om sina ungar.

Vi har även fått in en honkatt i från området men om hon är mamman eller inte vet vi inte. Hon visade inga tecken på att vilja ta hand om ungarna eller så är det bara så att hon har agerat som en modern mamma och lämnade över ansvaret till pappa Abraham…

Abraham är i grunden tam men har antagligen inte blivit så mycket hanterad så han är lite spänd men väldigt snäll. Han var en fantastisk pappa som vaktade sina ungar väl och höll koll på oss så att vi var snälla med dem! Nu har ungarna flyttat och Abraham har återförenats med en gammal bekant Fröken Ester

Abrahams liv som hemlös kämpande hankatt har satt sina spår och han kräver ett hem med mycket kärlek och en lugn hand! Han låter sig nu klappas av de han litar på!

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • Finborg graphic AB
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • form och fason
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss