Alexander of the North

Lilla, lilla rara hjärtat, Alexander. Du kom till oss – mager och tovig men så tacksam och törstande efter kel.

Det du helst ville var att få vara oss människor nära – du var så full av livsglädje. Men något i ditt bagage hade satt sina spår – hade gjort dig svag. Vi vet inte vad.

Lilla, lilla hjärtat Alexander. Vad det än var så kom det ikapp dig och din livskraft rann ut. Vi önskade dig ett långt, lyckligt liv… men det blev inte så. Vår tröst är att du hann få några veckor med mycket kärlek och trygghet hos en familj som gjorde sitt bästa för att ta hand om dig och göra dig lycklig.

Lilla hjärtat, Alexander. Tack för den tid du var hos oss. Tack Marika med familj för att Alexander fick uppleva er kärlek och för att han fick vara en del av er familj.

Om Alexander

Alexander dök upp utanför en stuga i Norrtälje. Kvinnan som bodde i huset förstod att något var galet när hon såg att han åt av talgbollarna och den andra fågelmaten.

Han var tovig, smutsig och mager. Hon ställde ut mat som han slukade i ett nafs, helt utsvulten. I väntan på plats hos oss så fick han mat och skydd av henne.

Alexander finns nu hos oss på katthemmet. Han var både omärkt och okastrerad och ingen ägare hörde av sig. Så nu söker Alexander ett nytt hem.

Han är en väldigt kelig och mysig kattherre som är mycket nöjd över att nu vara inne i värmen! Alexander kommer att göra någon ny matte eller husse väldigt glad 🙂 Han bedöms vara född ca 2007.

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • Envifix AB
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • City Garden
 • form och fason
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss