Alvin Coffee

Alvin flyttade på prov med Fred till en mysig familj i Täby Kyrkby i villa. Vi var inte helt säkra på att det var rätt ¨match¨ men tänkte att det var värt ett försök… Det föll ut mycket väl! Alvin är nu storebror och Fred lillebror! Alvin leker med Fred och tar sin ¨egen tid¨när han behöver. 😊 Ha ett underbart liv tillsammans och ta hand om varandra! Kramar från oss på katthemmet!

Alvin & Fred

Om Alvin:

När en av våra volontärer hjälpte till att söka efter en katt på rymmen så fick hon höra talas om Alvin. Han hade setts i området under en längre tid. Han var enligt ryktet väldigt mager, hans sågs äta ur soptunnor och var allt för skygg för att komma nära. Vi bestämde oss för att ta in honom fort men det var lättare sagt än gjort då han var svår att lokalisera. Men så en natt dök han plötsligt upp samtidigt som vår volontär var i området och spejade efter honom. Hon riggade snabbt en fälla och han gick raka vägen in.

Väl inne så var han nog väldigt tacksam över att ha kommit in. Han var smutsig, trött och hungrig. Han hade en ful bitskada i ena benet och en infekterad klo-kapsel. Han var varken kastrerad eller id-märkt.

Alvin var förvildad efter tiden som hemlös men visade snabbt att han var en tamis! Han är en lite speciell herre som har stort behov av stimulans och att få vara med. 🙂 På katthemmet kan han umgås och leka lite med de andra, men sedan måste han gå in och vila sig i sin box. Han visar tydligt när det är dags för vila och behöver mycket ¨egentid¨ få vara ensam i lugn och ro.

– Alvin är en speciell och mycket charmig kille som söker ¨rätt¨ hem utan småbarn.

– Avin vill flytta som ensamkatt till ett hem där han får mycket stimulans där han får vara ¨med¨ . Alt  flytta med en passande kompis. Alvin kan bo som innekatt om han har en nätad altan eller balkong men också som utekatt under ordnade former.

Alvin provbor nu med Fred hos en familj i Täby Kyrkby 😻😻

 

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • Lindas Harmoni
 • Hill´s
 • City Garden
 • Djurskyddet DOSO
 • Agria Djurförsäkringar
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss