Angelica Leon

💕 Din tid var inte oändlig det visste vi … Du var ändå lycklig dina sista månader omgiven av dina nya systrar i jourhemmet på Rindöfarmen – du fick chansen att njuta av ditt liv i hemmiljö. Vi önskade att din tid här hade varit längre, men det blev inte så.
Vila nu Lilla hjärtat… Du är saknad.
💕

meja engla angelica

Angelica och meja

Angelica med vänner

Angelica

Om Angelica:
Angelica levde i ett bostadsområde i Täby Kyrkby. Upphittaren trodde att hon bodde någonstans i närheten men så en dag kom hon med en liten kattunge och de insåg att hon var hemlös. Det bekräftades sedan när de hörde med grannar som berättade att hon hade fött en kull förra året på deras tomt – varpå de hade ringt viltvårdare som kom och avlivade dem… Familjen fångades in och fick komma till oss på katthemmet. Angelicas ungar Carmen, Chica och sonen Rodrigo har alla flyttat till egna hem

Vår vackra Angelica är en försiktig tjej som nu har varit hos oss i några år. Hon var inte alls van vid beröring när hon kom in men även om det tog lång tid så har hon nu släppt oss närmre och till och med låter några av oss klappa försiktigt när det är lugnt och stilla omkring henne på kvällarna. Hon kommer ofta in i köket på eftermiddagarna för att se om det finns något gott att få.

Angelica behöver ett lugnt, kärleksfullt och tryggt hem/jourhem tillsammans med någon av sina vänner på katthemmet. Ett hem som kan ta det i hennes takt och låta henne få den tid hon behöver. En nätad altan/balkong är ett krav då hon älskar att vara i rastgården på katthemmet! På sikt kanske hon kan få utegång på riktigt i rätt miljö.

Angelicas hälsa är svajig och under utredning så vi vill ha henne under x-a uppsikt. Hon bor nu i Lilla-Grås fd jourhem hos en av våra anställda nära katthemmet och får bo kvar där då hon behöver fortsatt daglig medicinering och omvårdnad. Angelica trivs och har gott sällskap av vännerna Engla, Meja & Sammi!

Angelica är försäkrad av katthemmet via försäkringsfadder Åsa Modén

Angelica 1

Angelica med vänner

Angelica och meja

 

 

 

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Agria Djurförsäkringar
 • Envifix AB
 • Lindas Harmoni
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • form och fason
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Djurskyddet DOSO

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss