Aron Skeppare

💕Vi var tvungna att släppa taget om vår käre Aron. Han hade dåliga njurar, kraftig anemi och problem med lungorna. Vi har vetat att det inte skulle gå så länge till men då han hade så mycket vilja och gnista kvar så har vi väntat – men nu var det dags för honom att få gå över Regnbågsbron.

Tack till alla Er volontärer som hjälpt till att göra hans sista år till de bästa i hans liv! Efter många år som hemlös så var det kärlek och närhet han längtade efter mest och vi vet att ni alla gav honom det och att han varit så tacksam.  Tack för att han fick uppleva det. ❤️

Sorgen och saknaden blir stor för oss alla. Aron lämnade sina tassavtryck i våra hjärtan – för alltid. 💕

Fina Aron ❤️

Om Aron:

Vi fick frågan om vi kunde hjälpa denna fina gamla herre – det var akut. Han hade varit synlig vid ett stall i Skeppsdal i Åkersberga under ca 3 års tid där han ätit av stallkatternas mat. De hade tyvärr inte gjort några eftersökningar efter en ägare utan har ansett att han var en ”vildkatt”. Åren gick och det var först nu när han hade blivit skadad och såg hängig ut som de sökte hjälp för honom.

Aron som han döptes till är gamma, trött och väldigt sliten. Åren som hemlös har varit hårda. Hans öron är förfrusna och delvis borta, hans svans skadad, veterinären bedömde att den troligen klämts av. Alla hans hörntänder var avslagna och nu har han fått sina trasiga onda tänder bortopererade. Hans vita tassar var gula av smuts, livet har varit hårt mot honom. Aron kom in i sista sekund, han var omärkt och okastrerad.

Väl inne hos oss visade han oss stilla sin tacksam var lågmält nöjd med livet fastän allt var nytt och konstigt för honom. Han såg fram emot varje matportion som kom och blinkade med sina stora sorgsna ögon. Vi gav  honom tid att vänja sig vid allt nytt.

💕 Aron är ett hjärta som behöver all kärlek han kan få, hans liv av lidande är över – ett gott nytt liv kan nu börja! 💕

Vår fina Aron visade oss att han var en förvildad tamkatt –  nu låter han sig borstas och klappas och han njuter av beröring i alla former!

💕 Aron vill gärna flytta med en vän till ett lugnt, tryggt, kärleksfullt, vård-vant permanent jourhem. Han medicineras mot högt blodtryck och har höga njurvärden. Han vill gärna ha en rastgård eller nätad balkong med naturen nära. 💕

Aron & Effie 5
Aron ❤️Effie

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • City Garden
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • Lindas Harmoni
 • Envifix AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Djurskyddet DOSO
 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss