Birgitta af Örnäs

Birgitta har hittat sitt drömhem – ett litet hus i skogen på Djurö dit hon flyttande med  sin älskade Veronica och vännerna: Miranda, Tiger, Annie & Charlie Ha ett underbart liv tillsammans! Och ett stort varmt TACK till er Montse & Mog & hundarna för att ni öppnade ert hem för våra vänner.

Om Birgitta:

Birgitta kommer fr en liten kattkoloni i Kungsängen. Vi blev larmade av en mäklare som var ute och tittade på ett hus i Kungsängen (vid Örnäs sjön). Det fanns en fallfärdig byggnad bredvid huset som skulle säljas och där bodde en grupp på ca 10-15 katter, bla en liten kattunge.

Katterna verkade leva där vind för våg, men enligt uppgift blev de ibland matade av en snäll person som bodde i närheten. Infångnings försök påbörjades omg av kattungen och mamman Birgitta. De fångades in och placerades i ett av våra jourhem. Kattungen fick efter en tid flytta till Norrtälje katthem för att få vara bland jämnåriga och där hittade hon snabbt en bästa kompis som hon sedan fick flytta med!

Birgitta fick bo kvar i jourhemmet tillsammans med sin äldre dotter Veronica i väntan på plats hos oss men nu är de inne på katthemmet.

Birgitta var som merparten av katterna fr kolonin fullt klappbar när hon kom in.
Hon är en charmant lite ”dam” som tycker att livet i trygghet är toppen, hon är mycket social, kontaktsökande och mycket lekfull!  Tyvärr hinner vi inte med att ge henne den uppmärksamhet som hon behöver så hon har backat lite i sin tamhet men vi vet att så fort hon kommer till ett riktigt hem så kommer hon åter låta sig klappas igen!

Birgitta och Veronica är tajta och vill självklart flytta ihop!

Birgitta har flyttat med Veronica till ett hus i skogen på Djurö tillsammans med sin släkting Miranda hennes käresta Tiger och vännen Annie för att provbo!

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • form och fason
 • City Garden

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss