Birk Sunna

Fina Birk har somnat in då hans njurar till slut gav upp.

Varmt Tack jourhusse Daniel för att Birk fick tillbringa sina sista goda år hos dig. Tack för all kärlek och omsorg du gav honom  Tack

 

Om Birk:

En familj på besök i Älta centrum uppmärksammade en katt som inte såg ut att må så bra, de reagerade på att den var väldigt mager och tillsynes för trött för att resa sig upp.
Familjen hade hjärtat på rätt plats och insåg att de inte kunde lämna katten där så de ringde Djurambulansen som hämtade kissen och körde den till Albano Djursjukhus.

Väl inne på Albano så konstaterades det att det var en äldre hankatt som var kastrerad men tyvärr inte id-märkt. Han var kelig men väldigt väldigt mager och uttorkad så han lades in på dropp och skonkost. Eftersom han inte var id-märkt så skulle det troligen ta lite tid att hitta en ägare och då han egentligen inte var skadad så kunde han inte stanna på djursjukhuset längre än nödvändigt. Albano kontaktade oss och frågade om vi kunde ta emot honom och efter 4 dygn när han piggat på sig lite så fick vi hämta honom.

Vi döpte honom till Birk Då det var tydligt att Birk skulle behöva lång tid att återhämta sig så fick han åka raka vägen till ett av våra fantastiska jourhem där han kan vila upp sig och få all den omvårdnad han behöver för att återfå lite av sin gamla styrka. Lappar sattes upp och efter en kort tid så kom vi i kontakt med ägaren.

Det visade sig att Birk hade tillhört en äldre man men då han inte trivdes med de andra katterna i familjen så hade han i augusti fått flytta till mannens barnbarn i Älta. Oturligt nog så kom han ut av misstag efter en vecka hos familjen och då miljön var helt ny för honom och han inte visste var han hörde hemma så började han vandra och fortsatte tills han inte längre orkade. Tack vara att en rådig familj agerade och reagerade så fick Birk hjälp att komma tillrätta  I samråd med fd ägaren och barnbarnet så blir Birk kvar hos oss då han mår mycket bra i sitt nuvarande boende och trivs med att vara ensamkatt och få all uppmärksamhet själv.

Birk är en mycket snäll och trevlig äldre herre som behövde ett lugnt hem hos någon som kunde ge honom extra kärlek och omvårdnad den tid han har kvar. Birk och hans jourhusse har funnit varandra  och trivs väldigt bra tillsammans så som det ser ut så blir Birk kvar där. Trots att Birk inte är så gammal så är han en lite sliten farbror och det känns bra att han funnit sig till rätta och mår så bra i sitt Permanenta jourhem.

birk

Birk är nu placerad i ett permanent jourhem i Täby där han får alla den kärlek och omvårdnad han behöver av sin jourhems husse och där får han stanna den tid han har kvar i livet

 

 

 

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Envifix AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • City Garden
 • Zookompaniet
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB
 • Djurskyddet DOSO
 • Hill´s
 • Agria Djurförsäkringar
 • form och fason
 • Lindas Harmoni

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss