Björne the Grandfather

 Älskade älskade Björne, vi saknar dig så mycket

Sista åren har du varit krasslig och vi visste att din tid var räknad men det gör inte sorgen och saknaden mindre – du lämnar ett enormt stort tomrum efter dig!

Du var så älskad av så många och betydde så mycket för oss alla.
Det finns inte ord nog att beskriva dig så vi vet inte ens hur vi ska försöka…
Du var magisk! Du hade ett hjärta av guld, Du tog aldrig någon plats, du bara var…och verkade i det tysta – du spred din kärlek och ditt trygga lugn som att det var ditt självklara kall i livet – att alltid finnas där för de katter som behövde någon att luta sig mot och känna sig trygg hos.
Älskade Björne – just du och din fantastiska själ färgar vår anda och filosofi mer än du någonsin kan ana, du har gjort avtryck i våra liv som för alltid kommer att finnas där.

Älskade älskade Björne, Tack för att du var vår och för att vi fick ha dig i våra liv.
Vi älskar dig så innerlig och du kommer för alltid finnas i våra hjärtan och vara så saknad av oss alla – både människor och katter.
Sov Gott älskade Björne och ta väl hand om Sandra, Anton och alla de andra på andra sidan regnbågsbron [emoji heavy black heart]

 

 

 

Björne har i dag på grund av sjukdom fått somna in… Vår älskade Björne var en av de 80 katterna som övergavs vid ett hus i Mörtnäs.

Han var en stor och ståtlig kattherre med väldigt vackra ögon – En riktig nallebjörn.
Lugn och stabil – De andra katterna älskar honom och det gjorde vi också. Björne var helt tam och klappbar, men har dålig syn och skyggade därför undan ibland.

Den han tog till sitt hjärta var vår Madde – De älskade varandra och det var hos henne han slappnade av – Hon var hans människa här på jorden [emoji black heart suit]  I hennes famn var han trygg.

Björne var trött och sliten efter sitt hårda liv ute, han vill helst inte lämna sin mjuka, varma bädd. Vi hade länge drömt om att hitta en mysig stuga i skogen dit Björne kunde få flytta med någon av sina vänner och tillbringa sina sista år. Men vi insåg att Björne mådde bäst av att få stanna kvar hos oss. Han börjar bli till åren, han var sliten och det märktes allt mer…

För Björne var katthemmet hans hem, det var här han kände sig hemma och hade sina vänner. Han var trygg här och vi känner att det inte vore snällt mot honom att utsätta honom för en flytt till, han blev därför kvar här den tid han hade kvar. Lika väl som han kände att katthemmet var hans rätta hem, lika väl kände vi att han var vår för alltid…

Björne the Grandfather var högt älskad av oss alla och nu enormt saknad. Det finns inte ord…  [emoji heavy black heart]

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Zookompaniet
 • Vaxholmsveterinären
 • Djurskyddet DOSO
 • Lindas Harmoni
 • City Garden
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Envifix AB
 • form och fason
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss