Bruce Cooper

Bruce gick in i en fälla som var avsedd för en annan katt i ett bostadsområde i Täljö/Åkersberga och kom till oss för att kolla id märkning. Det visade sig dock att han var okastrerad och omärkt. Vi fick veta att han hade drivit runt och slagits med katterna i området en längre tid.

Bruce var i ett bedrövligt skick han hade obehandlad öronskabb som han gått med länge, sår över hela kroppen och vi plockade ca 50 fästingar. Ingen har brytt sig om Bruce på väldigt, väldigt, länge han var sliten, trött och i stort behov av omvårdnad.  Han var tam men var något förvildad, någon gång måste han ha haft ett hem. Bruce fann sig väl tillrätta på katthemmet. Han har utvecklats till en mycket snäll, lugn och trevlig kattherre som alltid vill kela och låta sig klappas.

Bruce har under åren haft stora problem med tandköttsinflammationer vilket resulterade i att han har fått genomgå flera tandoperationer för att vi skulle få bukt med inflammationerna i hans mun. Nyligen fick han sina sista tänder borttagna och mår nu äntligen bättre än någonsin och hans tandkött är nu så gott som läkt! Bruce nya familj behöver dock ha koll på att han inte får bekymmer med tandköttet igen. Om det skulle ske så behöver han komma in till oss för koll och troligen medicineras en tid.

Bruce behöver pga av sin hälsa få bo i permanent jourhem hos någon som erbjuder mycket kärlek och kan ha koll på hans mående. Bruce behöver känna sig sedd och älskad. Efter hans sista operation fick han åka till jourhem hos en av oss i personalen tillsammans med Mysnos för att få uppleva lite hemma mys och omvårdnad vilket han uppskattade mycket. 💕 Mysnos blev tragiskt nog sjuk och har lämnat sin älskade Bruce och jourhems matte & husse.

Bruce & Mysnos

💕Bruce blir kvar i sitt jourhem, för alltid – han är högt älskad och mycket väl omhändertagen.💕

 

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • City Garden
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • Zookompaniet
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss