Charlie Gard

💕Vår Älskade vän och ledstjärna – Charlie Gard har lämnat oss och alla sina kattvänner på Katthemmet i djup saknad…💕Men i våra hjärtan kommer Du att för alltid finnas kvar.
Charlie hade varit sjuk en tid. Hans vänner Teddy & Gustavo turades om att vara nära och tvätta honom de sista dagarna. Så blev han akut sämre… Vi fick åka in till Arninge veterinären där han lugnt och stilla somnade in.

💕En ny stjärna har tänts på himlen näst bredvid Orion och där vakar han nu över oss – Vår Älskade Charlie Gard 💕

Vår älskade Charlie Gard

Om Charlie:
Vi blev kontaktade av LIVGARDET i Kungsängen, de hade sedan ett par år en ”livgardeskatt” som hade bosatt sig under en byggnad och hon hade under sommaren fått två kattungar. De måste nu flyttas eftersom fortifikationsverket (de som äger byggnaderna) hade uppmärksammat dem och ville avliva katterna.

Vi sa ja till kattfamiljen – kattungarna som var stora nog placerades i jourhem för socialisering. Charlie dök upp som en överraskning för militärerna, de hade aldrig sett honom tidigare! Han och mamma Lotta fångades in och kom in till oss på katthemmet.

Charlie är en stor och fin katt, om än ärrad av sitt liv ute, han var väldigt cool och lugn och vi misstänkte att det gömde sig en tamkatt där inne och det visade sig med tiden stämma! 

Charlie fick för nåt år sedan chansen att flytta med några av sina vänner till en kattälskande familj som bor lantligt på Djurö. Det är himmelriket för en katt med mycket bra utegångsmöjligheter. Tyvärr var Charlie inte riktigt redo för utelivet då, han började hålla sig ute hela tiden och kom bara in på natten.  Det var inte riktigt det liv vi tänkt för Charlie och i samrådan med hans nya ägare beslöt vi att han fick komma tillbaka till katthemmet i väntan på ett nytt passande hem.Allt för Charlies bästa! 

Charlie är nu är helt tam och har blivit en riktig kelgris, han uppskattar klappar och mys nästa lika mycket som god mat😊 Charlie har blivit en riktig kompiskatt eller snarare en katt som andra katter söker sig till och gärna ligger nära – och Charlie låter dem hållas. Han och söker ett lugnt kärleksfullt hem tillsammans med en vän från katthemmet. Charlie behöver få känna vinden i morrhåren och behöver en in-nätad altan eller rastgård eller att få gå ut i ett lugnt och tryggt område.

 

 

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • form och fason
 • Envifix AB
 • Finborg graphic AB
 • City Garden
 • Hill´s
 • Agria Djurförsäkringar
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Zookompaniet
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss