Dagge Eng

💕 Vår fina vän – Vår Älskade Dagge har i dag lämnat oss. 💔 Dagges krafter tog slut till sist – han har kämpat på länge och velat vara kvar en liten stund till… Men en dag orkade han inte längre, det var dags att släppa taget. Dagge fick en fin sista stund av kärlek och omvårdnad av Marja-Leena på katthemmet innan de åkte in till vår veterinär Malin som han kände väl på Arninge kliniken. Hon hjälpte honom över Regnbågsbron.  Tack till Marja-Leena och Carina som följde honom på hans sista resa.
Vår älskade, fina Dagge Daggmask du finns i våra hjärtan för alltid
.💕

Om Dagge:

Dagge gick hemlös i ett lägenhetsområde i Tyresö. En äldre dam uppmärksammade honom. Då hon misstänkte att han var hemlös så lappade hon i området och annonserade men ingen ägare hittades. Hon lyckades inte komma honom tillräckligt nära för att kolla om han var id-märkt.

Vi blev kontaktade då hon var orolig för att han skulle bli kvar ute när kylan kommer. Väl inne hos oss så visade det sig att han var både okastrerad och omärkt.

Dogge 1

Dagge är utan tvekan en tamkatt och måste ha tillhört någon, men det var troligen väldigt länge sedan han blev hanterad. Efter att ha landat hos oss i lugn och ro så har han blivit tryggare men han håller oss fortfarande lite på avstånd såtillvida att vi inte får klappa honom om det inte är väldigt lugn på katthemmet, däremot är han väldigt tydlig med när han vill ha extra mat, då påkallar han vår uppmärksamhet. Han har också lärt sig uppskatta kattkompisar och stryker sig gärna mot de andra äldre herrarna på katthemmet! Dagge är till åren och tyvärr väldigt skruttig och sjuklig, han är på sin ålderns höst och vi har beslutat att han inte är i skick att flyttas på. Han känner sig hemma på katthemmet och här kan ha få all den omvårdnad han behöver. Han får sin extra blötmat många gånger per dygn, vi har noga koll på honom och vår veterinär tittar till honom med jämna mellanrum. Dagge är hemma och här hos oss kommer han att stanna den tid han har kvar 💕 Han är älskad av oss alla och här går han under namnet Dagge Daggmask 💕
Dagge i det gröna

 

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • Hill´s
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Djurskyddet DOSO
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Envifix AB
 • Lindas Harmoni
 • Zookompaniet

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss