Dogge Doggelito

Älskade älskade Dogge vi är så ledsna att du har lämnat oss.
Vi vet inte vad som hände, allt gick så fort, möjligen var du lite trött sista tiden men det fanns inga tecken på att du var sjuk mer än sista dygnet. Vi önskar att vi hade vetat och kunnat göra något men veterinären hittade heller inget fel på dig, troligen var det något med ditt hjärta, något som inte gick att se…

Vi vet att din tid hos oss var lycklig, det syntes så tydligt på dig att du njöt av livet och visste hur mycket vi tyckte om dig. Du var så snäll och trygg, så uppskattad av de andra katterna. Att du var urfadern från en stor kattkoloni märktes så tydligt, andra katter kände sig trygga i din närhet.

Älskade Dogge du kommer bli så saknad av så många.
Vi kommer aldrig att glömma dig, du finns i våra hjärtan

Om Dogge:

Dogge är infångad i Strömma/Värmdö. Han fångades in av Värmdö katthem och Djurens Chans, de höll på att hjälpa en koloni hemlösa katter där och en dag gick Dogge in i fällan.

Han var inte inräknad och de hade inte plats för honom så han fick komma till oss. Vi kan se att hans liv varit tufft och han har troligen gått hemlös i många år. Vi gissar att han kan vara en av ursprungs-katterna till kolonin.

Som många katter som har haft ett svårt liv så var han först vaksam mot oss, han har blivit något förvildad efter sin tid ute som hemlös men vi är säkra på att han ursprungligen varit någons katt då han nu är helt klappbar Man får närma sig lugnt och prata med honom och sedan kan vi klappa och Dogge gillar att bli borstad med mjuka långa tag, och kliad lite halvhårt under hakan!

Han har fortfarande en liten bit kvar tills han är helt trygg med oss människor men hela han utstrålar tacksamhet över att ha fått hjälp så vi tror inte att det är långt kvar I ett hem så är han snart där!

Dogge är en väldigt stor kille och tyvärr är det långt ifrån bara muskler… Han bär på en hel del övervikt vilket gör att han behöver bo hos någon som kan anpassa konsten till en något slankare diet Han ska heller inte bo för litet då han behöver röra på sig.

Dogge söker ett kärleksfullt, lugnt hem där det finns en snäll kattkompis eller ännu hellre om han får med sig någon katt från katthemmet då det inte skulle vara naturligt för honom att leva som ensamkatt. Han behöver frisk luft så en trygg utegångsmiljö eller en nätad balkong el altan är ett krav.

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • form och fason
 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss