Doris Clason

Vår tappra Doris kämpande sig igenom operationer och behandlingar och vi kämpade alla för att hon skulle få bli frisk och till slut så blev allt bra! Tassen läkte och hon fick åka och provbo hos en familj som tålmodigt väntat på att hon skulle bli flyttklar, de var säkra att hon var katten för dem. Och de hade rätt, Doris älskar dem och de henne – Slutet gott allting gott! Många kramar till dig lilla hjärtat och din veterinär Malin Clason skickar en x-a stor kram! Ha ett underbart liv tillsammans! Och ett stort tack till din jourhems matte & husse som tog så väl hand om dig!

Om Doris:

Vi får ett samtal om en skadad katt i Sollentuna. De som ringer berättar att katten tillhört en granne men att ägaren är bortrest. Kvällen innan hade hon kommit och kunde inte stödja på benet, de hade nu lockat in henne i huset men kunde inte komma henne nära men förstod att hon var i behov av hjälp. Vi får rycka ut och hämtade henne.

Doris ägare hade lämnat henne utanför huset med avsikten att hon skulle klara sig själv. Grannarna led med henne när den kalla vintern kom, men ägaren brydde sig inte om att hitta någon kattvakt åt henne. Doris var olycklig och hade ett humör som gjorde det omöjligt för grannarna att ta in henne. Hon var – på grund av vad hon blivit utsatt för i sitt hem – varken pålitlig med barn eller med andra djur.

Grannarna förstod att felet inte var Doris och gjorde sitt bästa för att göra hennes liv lättare – de gav henne mat och skydd.

Så en kväll kom hon hoppande på tre ben, svårt skadad. Läget var akut och ägaren valde att inte göra något, så de kontaktade oss. Vi kunde snabbt konstatera att hon var mycket illa skadad. Röntgen visade hål genom tassen. Hon hade fastnat någonstans och i kampen att komma loss hade hon slitit av sig ledbanden. Om Doris skulle räddas var vi tvungna att agera. Det fanns bara ett alternativ – att operera!

Doris genomgick en kostsam operation, ett nytt ledband konstruerades, rehabiliteringen blev lång och vår fantastiska veterinär Malin  tittade till henne med jämna mellanrum. (Ägaren ersatte oss aldrig för Doris operation och vård).

Doris kommer alltid att vara märkt av sin skada och det otrygga liv hon haft, men hon är en klok tjej som förstår att hon fått en andra chans i livet. Temperamentet har förändrats helt, idag är Doris en lugn, rar tjej som njuter av klappar och kel – hon är inte längre vaksam – hon är trygg!

doris-myser

Doris kommer troligen alltid att halta lite, men vi tror att hon kan leva som utekatt i en trygg miljö och då hon ej gillar andra katter så ska det helst inte bo några katter som grannar som hon kan hamna i bråk med…

Doris söker ett lugnt stabilt hem som ensamkatt där det finns vuxna kärleksfulla människor som tar hand om henne resten av livet.

doris-1

Doris provbor nu hos en familj i Bro!

 

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • City Garden
 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • Envifix AB
 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss