Eddie af Kotteland

Eddie blev adopterad av sitt jourhem tillsammans med sin älskade Smilla! Slutet gott allting gott! Ha ett underbart liv små hjärtan!

Om Eddie:

Eddie är en mysig kille som drömmer om ett eget hem ihop med sin kära Smilla. Han kommer från en koloni i Gustavsberg där en äldre dam har matat katter runt sitt hus under flera år. Några vänner till oss blev larmade om katternas situation och att de for illa. De fick mat men levde utan skydd och de förökade sig okontrollerat.

Eddie var ordentligt skeptisk till människor när han kom in men jourmattes envisa tvångskelande;-) gjorde honom snabbt tam. Han orkade liksom inte stå emot hennes närmanden och insåg därför ganska fort att klappar och kel är jätte mysigt:-)

Väl inne i jourhemmet så träffade han honkatten Smilla från samma koloni, hon hade precis fött sina ungar så han beslöt sig för att hjälpa henne att ta hand om dem. Han tvättade och lekte med dem. Eddie hade ett enormt tålamod, ungarna hängde honom i öronen och brottades på hans mage;-).

När Smillas ungar blev gamla nog så flyttade de till nytt hem men Eddie och Smilla fortsatte att hålla ihop hela tiden, de hade blivit oskiljaktiga.

Eddie lärde sig ganska fort att lita på människor och har utvecklats till en riktig kelgris, Smilla är fortfarande ganska blyg men hon tar lärdom av Eddie och med tiden kommer hon att våga allt mer.

Eddie och hans Smilla söker nu ett nytt kärleksfullt hem som är lugnt och skönt, de vill inte bo med barn då Smilla tycker att de är lite läskiga;-) De älskar att ligga i rastgården och lukta i vinden och höra fåglarna. Så de önskar sig ett hem med nätad balkong el rastgård.

Eddie har dock ett krav på sitt nya hem…
Han vill ha fiskmiddag, den måste vara lagom kokt och ljummen:-)

Eddie och Smilla kan du hälsa på i deras jourhem i Västerås.

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Vaxholmsveterinären
 • Lindas Harmoni
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Djurskyddet DOSO
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • Hill´s
 • Finborg graphic AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss