Ellen Dellen

Ellen Dellen och ¨lillebror¨ Lill-Oskar hittade sitt perfekta hem på Lidingö hos en stor, glad och kärleksfull familj där det finns obegränsat med tålamod och kärlek! Vi önskar er allt gott och ett underbart liv tillsammans!

Om Ellen:

Ellen höll till under en byggbarack vid en byggarbetsplats en bit bortom Arninge industriområde. Upphittaren en kvinna som uppmärksammat hennes öde under flera månader ringde oss och var bekymrad för katten då det nu började bli kallt. Vi hade fullt men ställde henne på kö.

Vi bad en av våra vänner att åka dit och försöka få ett kort på katten så att vi skulle kunna eftersöka ev ägare och då insåg vi att det var en liten och tunn honkatt…  Då vår vän kunde ställa upp som jourhem så beslöt vi att ge henne klartecken att fånga in Ellen så fort det gick med tanke på kylan. Väl inne inne i värmen så upptäckte vi att hon var både omärkt och okastrerad.

Ellen var blyg och rädd och tog lång tid på sig att slappna av. Men så kom Lill-Oskar in till jourhemmet och efter bara några veckor så började hon leka och jourhemsmatte fick äntligen närma sig för att klappa! Nu spinner hon högt och trampar när hon vet att det är dags för klappstund. Ellen måste ha haft ett hem som kattunge men sedan förvildats av sin tid som hemlös. Hon behöver ett lugnt hem där hon få hjälp att fortsätta sin resa till tamkatt – igen. Å Lill-Oskar gör allt han kan för att hjälpa till det lovar han!

ellen 2

Ellen Dellen vill flytta med sin kompis Lill-Oskar  –  de tog hand om varandra när de behövde varandra som mest och de vill gärna fortsätta att göra det – för resten av livet! De provbor nu hos en kattälskande familj på Lidingö!

ellen, oskar 3

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • City Garden
 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • Vaxholmsveterinären
 • DjurID.se – SKKs ägarregister

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss