Farbror Baltazar

Du älskade fina kämpe
Hur du klarat dig så många år där ute är för oss ett under, kanske var det drömmen om ett bättre liv som gav dig kraft att kämpa vidare, vi vet inte. Det är så oerhört sorgligt att ingen reagerade, att ingen såg till att du fick hjälp tidigare för i efterhand fick vi höra att du setts under väldigt många år.

Vi är så tacksamma att du hann komma in i värmen hos oss innan det var försent. Att vi fick ge dig all kärlek och omvårdnad du så länge drömt om. Att du fick äta dig mätt och sova i varma mjuka bäddar. Att du fick känna dig trygg och våga sova djupt. Din tacksamhet syntes så tydligt och vi är tacksamma att du till slut fick uppleva känslan att vara älskad och trygg Men dina långa svåra år hann till slut i kapp dig och dina njurar tog slut. Sov Gott våran älskade fina Baltazar
Tack Nina & Peter för att ni vårdade och älskade Baltazar han sista tid och för att ni fanns där vid hans sida 

Om Baltazar

Baltazar fångades in i ett område i Åkersberga där han rört sig under väldigt många år. Han och Farbror Melker (som fångades in förra året) brukade hängda ihop. Baltazar har levt ett mycket hårt liv som hemlös. Boende har jagat iväg dem med vattenslangar och stenar, eftersom de slagits med katter i området för sin överlevnad.

Baltazar skulle ha fångats in samtidigt som Melker men försvann då spårlöst… Men så plötsligt dök han upp igen tovig, halt och skruttig.

Baltazar är nu inne i trygghet på katthemmet och har blivit kastrerad och fått den omvårdnad som han så länge saknat. Han saknar flertalet tänder och hans hörntänder var sönderslagna med ömmande rotrester som han nu fått bortopererade.
Hans liv måste ha varit en svår kamp de sista åren, hans kropp är sliten och lederna stela. Han är enormt tacksam över att ha fått komma in i värmen och fått hjälp.

Baltazar älskar att  bli klappad och pysslad med. Vi ger Baltazar lugn och ro, god mat att äta och mjuka bäddar där han kan få vila sin trötta kropp.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • form och fason
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Agria Djurförsäkringar
 • Hill´s
 • Zookompaniet
 • Vaxholmsveterinären
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss