Felix Camp

Vår fina Felix! Vad vi har kämpat för att hitta rätt hem till dig hos någon som förstår dig precis som du är… Å så en dag så klev hon in på katthemmet för att besöka en annan katt, men vi kände att det här – det är Felix matte!  Och mycket riktigt det blev kärlek mellan er två. Ni är lyckliga och vi är lyckliga! Kram!

Om Felix:

Han gick hemlös i Upplands Väsby under många år. Felix och en till katt dök upp hos upphittaren för många år sedan, hon förstod att de inte hade någon ägare så började hon mata dem och söka hjälp. Efter ca 1 år fick hon lämna den andra katten via polisen till ett katthem men ingen ville ta emot Felix..

Kvinnan fortsatte att söka hjälp till honom men de hon frågade sa nej. Sen har åren gått… På omvägar fick vi höra talas om Felix via en vän till oss, och då han hade gått ute så länge så tog vi in honom så fort vi fick en plats ledig.

Man kunde se i hans ögon att hans liv hade varit tungt, han var både okastrerad och omärkt vid upphittandet. Han har haft tur som har fått mat och skyddad sovplats i alla år och tack vare det har han överlev. När han kom in till oss så hade han öronskabb som han gått med länge och flera av hans tänder var avslagna. Nu är han sedan länge av med sin öronskabb och har fått sina onda tänder bortopererade.

Felix är en mycket charmig herre med stor personlighet!
Han är så enormt tacksam över att ha fått hjälp. I början var han avvaktande mot oss men efter en tid på katthemmet så visade ha sig vara helt tam och mycket kelig! Han älskar att bli klappad och borstad! Felix vill ha ett lugnt hem hos någon som uppskattar att han vill ligga tätt intill i både soffan och sängen Han har förlorat så många år i sitt liv så nu behöver han få ta igen all den kärlek och närhet som han har saknat så länge.

Felix har diabetes och måste äta diabetesfoder. Han behöver få insulinsprutor 2 gånger om dagen så han kräver ett hem med fasta tider. Det krävs ingen tidigare vana av att ge dessa sprutor, vi visar hur man gör och det är lätt att lära sig! Då och då kommer Felix behöva ta blodprover, dessa bekostas av oss. Vid semestrar/resor så har vi ett avlastningshem som kan ta hand om Felix.

Felix kan bo som ensamkatt hos någon som har mycket tid för honom men han fungerar även utmärkt med andra katter även om han inte tycks ha något större behov av dem. Diabetesfodret som han äter är ett högproteinfoder, det är ett mycket bra foder som även alla friska katter kan äta.

Han älskar att känna vinden fladdra i morrhåren så en nätad balkong el trygg utegångsmöjlighet är ett krav!

Felix söker ett hem/jourhem som kan ge honom hans insulinsprutor!

Felix provbor nu hos en familj i Åkersberga!


 

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • form och fason
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • Hill´s
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Vaxholmsveterinären
 • Finborg graphic AB
 • Djurskyddet DOSO
 • Lindas Harmoni
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss