Flora af Kotteland

Sötaste Flora… Vi visste väl det… Du lindade dem runt din lilla tass på ett ögonblick! Nu har du adressändrat permanent till Skärgårdsstad. Du har nu en Matte och en Husse och två snygga kattkillar som kan serva dig, dygnet runt – Keep them busy!!! Vi önskar er ett underbart liv tillsammans – många, många kramar från oss!

Om Flora:

Flora har levt som hemlös i en kattkoloni i Gustavsberg/Värmdö. En äldre dam har matat katter runt sitt hus under flera år och de har förökat sig till en stor koloni. Några vänner till oss blev larmade om katternas situation och att de for illa. De fick mat men levde utan skydd och att de flesta hade öronskabb.

Flora är en mycket charmig madam tycker vi
När hon kom i så hade hon väldigt mycket skinn på nosen och det var tydligt att hon var van att klara sig helt på egen hand, hon tyckte att både de andra katterna och vi människor var ytterst överflödiga Hon var mycket bestämd med att vi alla skulle hålla oss på avstånd. Inte för att hon var särskilt rädd utan nog mest för att hon inte ville beblanda sig, hennes integritet var extremt hög

Nu har Flora gjort sig hemmastadd på katthemmet och insett att det är fler än hon som bor här och tycker nog faktiskt att det är ganska trevligt Hon verkar inte ty sig till någon speciell men känner sig bekväm med alla de andra katterna och hon bör absolut ha en kattvän i sitt framtida hem.

Hon har också äntligen insett nyttan med oss människor att det är vi som bjuder på godsakerna Hon är numera en flitig besökare i köket och så fort det vankas frukost så är hon uppe på köksbänken och vill helst bli serverad först av alla.

Flora provbor nu hos Dantes familj i Skärgårdsstad/ Åkersberga (Där finns garanterat gott käk)

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • City Garden
 • form och fason
 • Hill´s
 • Finborg graphic AB
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Blomstra Ekonomi AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss