Frank Viking

Frank trivdes väldigt bra hos sin provbo familj och de trivdes väldigt bra med honom! Så nu har han adressändrat för gott till Åkersberga och till våren får han gå ut med sin nya kompis och jaga möss igen. Ha ett underbart liv tillsammans och ta hand om varandra! Kramar från oss alla!

Om Frank:

Vi fick larm om en svart katt i ett bostadsområde som under några månader blivit matad av en kvinna då hon uppfattade den som hemlös, efter lite lappande så hittade vi ägaren till den katten. Under tiden som den katten blev matad ute så upptäckte vi att i samma område höll några okastrerade hankatter till. De åt från matstationen och de till och med sov och tillbringade merparten av sin tid där. Så när kylan slog till så bestämde vi oss för att ta in dem i hopp om att de skulle vara id-märkta, samt efterlysa och lappa efter ev ägare.

Frank är en av dessa katter, han var både omärkt och okastrerad. Han var väldigt  blyg till start men visade sig sedan vara helt tam. Sökandet efter en ägare gav tyvärr inga resultat så nu söker Frank ett nytt hem.

Frank fick åka till ett jourhem i väntan på att en ägare söktes där visade han sig vara en riktig kel-katt som gärna är med överallt och som gillar att leka och mysa.

Frank behöver ett hem hos en kärleksfull/ansvarsfull familj där han får gå ut igen i ett tryggt område. Vi tror Frank kan bo som ensamkatt då han är lite tuppig mot katten han bor med.

Frank provbor nu hos en familj i Åkersberga 🙂

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • City Garden
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Vaxholmsveterinären
 • form och fason
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Envifix AB
 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • Finborg graphic AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss