Greta

Vår tjusiga Greta, Greta Garbo af Mörbywoods, ville först inte erkänna något tidigare samröre med Tiger…

Men – tiden gick och hon kunde inte längre stå emot hans charm. Så hon sa ja, när han frågade om de skulle gänga sig på riktigt denna gång och hängde med honom till radhuset som han fixat i Vallentuna! 🙂 Nu hoppas vi att ni kommer att leva lyckliga i alla era dagar och att det serveras ishavsräkor till Dig Greta – varje lördag!

Om Greta

Greta dök upp i Mörbyhöjden/ Danderyd sensommaren 2009. En dam lade märke till henne då hon rotade efter mat bland soptunnorna och förstod att Greta var hemlös och behövde hjälp, så hon började stödmata henne.

På senvåren 2010 födde Greta tre kattungar i skogen bakom damens lägenhet. Vi blev larmade i september och i oktober fångade vi in Gretas ungar: Sotis, Isse och Micke som nu har fått nya hem.

Två veckor innan infångadet av ungarna försvann Greta plötsligt, men någon vecka senare blev vi larmade av ett dagis om en hemlös katt som höll till under deras förrådsbod. Det visade sig vara Greta – och hon fångades in!

Greta flyttade till jourhem hos damen som matat henne och där har Greta utvecklats till en tam, lekfull och kelig katt! Hon tycker mycket om att bli borstad och hon älskar räkor.

Greta vill bo i ett lugnt hem hos någon som är hemma mycket och kan pyssla om henne.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • form och fason
 • City Garden
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Zookompaniet
 • Agria Djurförsäkringar
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Hill´s
 • Blomstra Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Finborg graphic AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss