Gustavo King

💕Gustavo har fått flytta hem till Gorm/Frippe, Madde & Benke – där väntar nu ett kärleksfullt liv i alla hans dagar! Ett liv han har drömt om! 💕

Frippe & Gustavo

Om Gustavo:

Gustavo fångades in i Nacka, i ett område där det för flera år sedan fångades in en stor koloni med hemlösa katter som matades av en man. Flertalet katthem hjälptes åt och några av katterna kom till oss. Året efter de andra fångades in så återkom Gustavo och ett par katter till till området men de dröjde innan de fick komma in i värmen. Dels då det saknades platser på katthemmet men också för att det var svårt att få till infångningarna då matningsrutiner saknades, och de boende i området ömsom sa att Gustavo inte fanns kvar där längre. De ställdes på kö till flera katthem men tiden gick. När vi åter fick höra av de som haft hand om infångningen förut, sa att Gustavo dykt upp så gav vi dem klartecken att fånga, nu skulle han in! Pga av platsbrist här så ställde Adelsö katthjälp upp och huserar honom i väntan på att vi har en ledig box.

Gustavo hade gått ute länge, han är lite till åren och har fått kämpa hårt. Han var väldigt avvaktande mot oss människor till en början men har nu blivit mycket tryggare. Idag är han en katt som verkligen njuter av närhet och kel.

Gustavo är alla katternas bästa kompis, han lägger sig nära, tvättar dem och står för trygghet  – närhet är väldigt viktigt för honom. Vi tror att han kanske fått nog av utelivet men han vill ha en nätad altan, balkong eller helst en rastgård till sommaren.

Gustavo söker ett hem tillsammans med en god vän från katthemmet.

Gustavo knäkatt
Gustavo, Bruce & Mysnos bor för tillfället i jourhem för att få kärleksfull omvårdnad.

Bruce & Gustavo

Gustavo provbor nu hos en av oss anställda. 😻

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Blomstra Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss