Helmer Pontusson

💕Jourhems matte skriver: Första gången jag såg dig lille vän föll jag för din kloka och samtidigt lite sorgsna blick! Tänkte att du varit med om alltför mycket i ditt liv och att ditt uttryck speglade just det. Men när jag lärde känna dig så förstod jag att ditt uttryck i ansiktet var sådan du var! Inte så sorgsen utan mer klok!  Det från början sorgsna uttrycket skiftade i och med all kärlek du fick av oss alla på katthemmet! För vem kunde motstå dig? Där du satt och följde mig med blicken när jag gick förbi, precis som om du sa: Hallå där tvåbening, har du glömt att jag behöver gos och kel? 
Och visst fick du gos och kel! Av mig, av alla andra tvåbeningar men också de andra katterna som fullständigt älskade dig! Du kallades Helmer the healer, då du hade förmågan att göra den mest oroliga katt lugn! 
Så strax före jul fick jag frågan om jag kunde tänka mig att vara jourhem till dig! Du var skruttig, dina värden dåliga och de trodde att du max hade ett par veckor kvar. Men de ville att du skulle få extra bra omsorg och få uppleva en jul i ett riktigt hem! Jag tvekade inte en sekund, kände att om det så vara blir några veckor, så var det precis just till oss du skulle få njuta av kärlek och extra god mat samt mängder av trygghet!
Det visade sig att det var precis det du behövde! Du levde upp! Började leka och jaga ”möss”! Du som mest legat och sovit på katthemmet,  du blev nu helt plötsligt som en kattunge igen! Majan, som vi adopterade för 6 år sedan från katthemmet, blev förälskad! Hon ville gärna ligga nära dig, gå framför dig och kela så våldsamt att du nästan tappade balansen! Du tog det med jämnmod, lät henne hållas och tittade på mig med dina kloka ögon! När jag kom hem mötte du mig med ett kurrande och självklart hälsade vi panna mot panna. Du hoppade upp i soffan hos oss, satte dig där och din blick sa oss att du mest ville ha sällskap eller kolla vad vi gjorde. Det hände att vi väcktes av att du satt i sängen och såg på oss, som att visa att nu var det minsann dags att gå upp och ge dig mat! 
Du var en så självklar del av vår familj! Alla i din omgivning föll för din uppsyn, ditt coola lugna sätt att vara och finnas! 
I slutet av augusti började ditt hårda liv ta ut sin rätt, du blev tröttare och slutligen förstod vi att det var dags för dig att gå över regnbågsbron! Beslutet var inte så svårt att fatta, du behövde få vila! Du hade avverkat dina nio liv varav det sista blev ditt bästa! Det där du fick känna riktig kärlek och omtanke från en familj! Där du fick värme, mat och lugn! De få veckor vi trodde det skulle bli, blev 8 månader av genuin trogen kattkärlek!
Finaste Helmer, du är och förblir vår kloka farbror och du är innerligt saknad! 💗
/Maria med familj 💕
Helmer & Majan
Helmer 2
helmer 3

Om Helmer:

Denna fina, äldre, slitna herre dök upp vid ett hus på Norra Lagnö under sommaren. De boende i huset hörde sig för bland de boende i området och annonserade efter eventuell ägare men tyvärr utan resultat. Då de upptäckte att han var hos dem så gott som dygnet runt och åt bröd under deras fågelbord förstod de att han var i behov av akut hjälp! De ställde honom på kö till oss och gav honom mat, vatten och en skyddad plats att vila på i väntan på att han skulle få en plats.

Nu är han inne i värmen och har fått vila upp sig och sina trötta tassar. Han tycker det är jätte mysigt att bli klappad och han fullkomligen älskar andra katter och söker kontakt med alla han möter.

Helmers hälsa är vacklande och han har fått flytta hem till en av våra volontärer för att få kärleksfull omvårdnad den tid han har kvar. 💕

Helmer myser

💕Helmer bor nu i ett kärleksfullt jourhem! 💕

Helmer 1

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • form och fason
 • Hill´s
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • City Garden
 • Djurskyddet DOSO
 • Agria Djurförsäkringar
 • Vaxholmsveterinären
 • Lindas Harmoni
 • Finborg graphic AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss