Ibra Riddare

Yes! Ibra hamnade heeeelt rätt! Nu är han er för alltid och ni är hans familj för alltid… Hur gick det till när vår fräsande Ibra förvandlades till en spinnande soffkatt? Vad ska vi säga?  Tack för att det finns så kärleksfulla människor som niTack!

Om Ibra:

Han och hans familj har bott i ett öde stall i Riddersvik/ Hässelby och blivit matade av två kvinnor som bor i närheten. Ibra prioriterades bland de första att få hjälp då han haltade och var sårig.

Väl inne hos veterinären så hittas ingen skada på benet som tur var, det var en tillfällig stukning. Däremot var Ibra ganska sårig efter slagsmål och enligt uppgifter så var han lägst i rang bland katterna där ute – så stackars Ibra hade nog åkt på en del stryk…

Nu när Ibra är inne i värmen så har han utvecklats massor, han är en riktig kompis katt som gillar andra katter och som andra katter gärna håller sig nära, ligga tätt intill är mysigt Då hans uppväxt var jobbig och troligen full av stress så har han fortfarande en stark ådra av vaksamhet kvar. När man kommer nära så fräser han ofta till start, eller som vi brukar säga…det är hans hälsningsfras men är man lugn så får man gärna klappa och det tycker han är väldigt skönt även om han fortfarande inte är helt bekväm. Ibra behöver ett hem som ger honom mycket uppmärksamhet, han behöver bli sedd och ju mer han blir det desto tryggare är han – det syns tydligt!

Ibra har många vänner på katthemmet och vill gärna flytta ihop med någon av dem eller till ett hem där det finns en snäll kattkompis  – ett liv som inne katt med nätad balkong skulle nog passa honom bäst!

Ibra har nu fått chansen att provbo hos en familj  i Hägersten där det bor två söta katt damer och till vår stora glädje så verkar Ibra finna sig till rätta snabbt!Vi på katthemmet håller tummar och tassar!

 

 

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • form och fason
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Lindas Harmoni
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Djurskyddet DOSO
 • City Garden
 • Zookompaniet
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss