Izza á la Troja

Izza och Signe har nu flyttat tilsammans.

Fina Izza och hennes älskade syster Signe har hittat ett eget hem.
De har flyttat till en stor fin lägenhet med spännande inglasad balkong, de har fått en toppen matte som kommer att skämma bort dem massor och ge dem ett tryggt och kärleksfullt liv. Vi har förstått att de trivs mycket bra och det gläder oss.

Dessa två tjejer har levt hela sina liv i samma jourhem och har ingen erfarenhet av något annat så såklart är det omtumlande att vi två års ålder flytta till ett nytt hem. Just därför kändes det nu väldig bra då både nya matte och nya hemmet påminner väldigt mycket om deras tidigare jourhem;-)
Tjejerna hälsar med kramar till jourmatte Annika och tackar för att hon har tagit så väl hand om dem när de behövde det som bäst.

Om Izza

Den endast 4-5 veckor gamla Izza blev tillsammans med sin bror Rizzo lämnad i en papplåda i vår hall på katthemmet…

De var undernärda och i väldigt dåligt skick. Vi spårade ägaren som var en mycket olämplig kattägare och krävde att även få deras mamma, då vi var osäkra på att vi skulle få ungarna att överleva utan henne. Vi lyckades och fick hämta mamman – men det visade sig att ägarna låtit henne driva vind för våg och låtit henne gå ut, när ungarna bara var 1 vecka gamla, så hon ville inte längre kännas vid eller ta hand om dem. Av förklarliga skäl visade det sig sedan – hon var dräktig på nytt…

Rizzo överlevde tragiskt nog bara i några dagar. Hans lungor var outvecklade, troligen pga näringsbrist. Men lilla Izza, som såg ynkligast ut, hade till vår stora glädje kämpaglöd nog att ta sig igenom de kritiska första veckorna!

Nu är Izza en glad liten (med betoning på liten) tjej som vill ha mycket uppmärksamhet. Hon älskar sin nya syster Signe och vill göra allt som hon gör – inklusive tigga mat från bordet! 🙂 De vill självklart flytta tillsammans!

Izza och Signe provbor i Täby.

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Zookompaniet
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Finborg graphic AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Agria Djurförsäkringar

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss