Jonna Arn

Våra hjärtan värkte för Jonna och åren gick… Varför ville ingen ge henne en chans att få uppleva ett hem? Vi försökte på alla sätt men ingen familj nappade. Men så en dag kom en familj som bodde ganska långt bort från katthemmet i ett hus på landet utanför Märsta. Vi fick genast en bra känsla att här hade vi en familj som förstod sig på katter! Vi visade flertalet passande katter då de kanske kunde tänka sig två, men så kom vi på när de beskrev mer om hur de bodde – vi tänkte JONNA! Vi visade Jonna och paret åkte, de skulle hem och fundera… Vi tänkte att de säkert skulle välja någon av de klappbara katterna, men så… De ringde och sa Vi vill att Jonna ska komma till oss!!!
Oj oj oj vi visste inte vilket ben vi skulle stå på så lyckliga blev vi!Helt fantastiskt underbart!  Nu bor vår kära Jonna där i huset på landet i en helt fantastisk miljö hos paret som älskar katter och där det finns en mycket snäll och fin kattherre som heter Taison. (Se alla bilder från hennes nya hem) Jonna har hittat hem – långt bort från katthemmet – långt bort från lastbilar, avgaser och faror i Arninge industriområde.

Jonna har funnit sitt ¨föralltidhem¨ Tack!

Om Jonna:

Mamma Jonna kommer från Arninge där hon och hennes familj blev matade av boende i husvagnar på ett åkeri – en mycket olämplig miljö för små katter…

Vi blev larmade om deras öde och mamma Jonna och hennes stora familj kom in till katthemmet. Alla kattungarna var tama och keliga, då de har blivit ompysslade av de boende i området men Jonna har inte riktigt släppt oss nära ännu, trots att hon med all säkerhet är väldigt van vid människor.

Jonna har utvecklats mycket sista året, hon är lugn och trygg och betraktar oss med sina kloka ögon när hon ligger på sin favoritplats i köket. Man kan se att hon har mycket tankar och funderingar, det känns som att hon undrar vad hon gör här… Det är solklart för oss att Jonnas största önskan är att få flytta till ett riktigt hem!

Ett hem där hon får vara en del i en familj och någons älskade katt – hon är redo – och vi tror att det är den sista pusselbiten som fattas i hennes liv.

Hennes drömhem är ett hus på landet där det gärna får finnas andra katter men viktigast är en lugn och förstående familj som kan ge henne tid och tålamod att vilja komma nära även fysiskt.

Jonna är en juvel och vi väntar bara på att någon med rätt hem ska förstå det…

Och nu har det hänt! Jonna provbor hos en familj på landet utanför Märsta i en helt underbar miljö och där bor det också en mycket stilig kattherre i sina bästa år!

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • Agria Djurförsäkringar
 • Finborg graphic AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Envifix AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Zookompaniet
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • City Garden

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss