Julia Kotteland

💕Julia blir nu adopterad tillsammans med sin älskade brorsa Didrik, & mamma Jasmin, Mårre & Asta av en kattälskande familj! Hon älskar sitt nya liv och utvecklas för varje dag! Julia är mycket lycklig att hon fått flytta med sin familj och sina kära vänner! Stor kram till Matte & Husse som ger våra små hjärtan denna chans! Tack!💕

Julia soffmys

Senast uppdateringen från familjen:
💕Julia och Didrik har sedan vi började köra med fjädervipporna i sängen tagit över från Asta när det gäller att vara vilda när vi busar! De hoppar som fullkomliga galningar upp och ned tills de ligger och flämtar av utmattning men vill fortfarande busa mer.
En natt blev vi båda ganska förvånade när Julia hoppade upp och sov tillsammans med oss i sängen. Hon låg en stund mot mattes ben och sov tillsammans med Mårre.
Hon springer inte längre iväg när vi klappar henne utan husse får bara en förnärmad blick…😺 Ibland höjer hon en varnande tass eller ger oss en ”örfil” på handen följt av en blick som bara kan beskrivas som en sträng uppfostrande lärarinna 😺 Att titta på TV med husse är fortfarande roligt men matte får en ond blick om hon försöker vara med. Det går dock att sitta bredvid matte och titta på TV om matte tittar på skräckfilmer… Julia har blivit en av de matgladaste, är snabbast in i köket och visar sin glädje och gör sig till när vi gör iordning maten. Om hon inte får barf blir hon grymt besviken och det syns på hela hennes kroppsspråk att det inte är okej…  💕

Julia, Didrik & Asta myser

Om Julia:
Det upptäcktes en stor koloni hemlösa katter i Kolbäck. Det uppskattades vara runt 60 talet katter i bedrövligt skick, katterna hade löss, öronskabb och var enormt magra. Det blev ett Länsstyrelseärende och frågan om hjälp gick till familjen Kotteland i Västerås som i sin tur frågade Stockholms Katthem.

Infångningen påbörjades direkt, mammor och ungar prioriterades och ett stort antal fick hjälp snabbt att komma in till Stockholms Katthem som stod redo. Flertalet Svekatt katthem har hjälpts åt såsom Arboga, Södertälje, Kattstallet och vi för att försöka få in alla katterna.

Julia kom in till oss ihop med Eskil, Ulrika och Catta. Hon var lite blyg och lite stressad i början men nu känner hon sig trygg här hos oss. Hon leker, busar och myser med sina vänner! Speciellt med Jasmin och Didrik och vi får klappa henne ibland när vi hinner i kapp.

Julia och Didrik gillar varandra skarpt och myser varje dag tillsammans, de vill få flytta tillsammans till ett nytt tryggt hem!

Julia Didrik 2

 Didrik & Julia provbor nu tillsammans med Jasmin, Mårre,Molle & Asta hos en kattälskande familj! 😍

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • form och fason
 • Vaxholmsveterinären
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Envifix AB
 • Zookompaniet
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss