Julia Saved

Ett par hörde av sig, de bodde i radhus i Åkersberga och erbjöd sig ta hand om någon som verkligen behövde dem. De fick olika förslag på katter vi gärna skulle se i ett kärleksfullt hem och de kom till katthemmet för att träffa dem. Men vi bara kände att de måste få träffa familjen Saved – så vi tog med dem in i vår isoleringsavdelning där familjen bodde. Det tog några minuter eller var det sekunder? Kärleken var tveklös och direkt.

Julia, Joel & Jens hittade sitt ¨föralltidhem¨ och de är alla mycket, mycket lyckliga tillsammans! Och det är vi med.

Om Julia:

Julia kom in till oss ihop med Joel & Jens. De är tre av katterna från ett vanvårdshem. En man har haft flertalet katter som förökat sig till närmare 40 st. Efter ett besök från Länsstyrelsen så blev han beordrad att göra sig av med merparten av sina katter. Hans dotter tog då kontakt med flertalet katthem och med hjälp av 5 katthem så har nu alla katter fått plats.

Katterna var i bedrövligt skick när de kom in, magra och sjukliga, fler har partier med väldigt tunn päls, de har inga muskler och går mycket ostadigt på bakbenen. De har saknat allt en katt behöver!

Julia var tam och sökte vår närhet men var mycket, mycket skör, vi fick ringa in vår veterinär akut då vi fruktade för hennes liv… Efter en tid av näringsrik mat och vila var de starka nog att kastreras. Men vi kände att katthemmet inte var rätt plats, de var för känsliga och svaga – vi beslöt att vi skulle söka ett omvårdnadshem åt dem alla tre.

Julia och hennes lilla familj provbor nu i Åkersberga hos ett kattälskande par

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Envifix AB
 • Finborg graphic AB
 • Zookompaniet
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss