Snuggels Jr af Kotteland

Lilla Snuggels och syrran Norpans letande efter ett nytt hem är slut – helt plötsligt så kom de på att de ju redan var hemma!!! Och att de alls inte behövde flytta någonstans! Varför skulle de det? Snuggels älskar ju sin jourhemsmatte och alla sina kattvänner, sitt hus och sin rastgård. Saken var klar! Hemma för gott  Ha ett underbart liv tillsammans älskade vänner! Många långa kramar från oss till er alla!

Om Snuggels.

Vi fick larm av en familj som hade köpt ett hus i Kårsta och som efter ett tag upptäckte att det bodde en kattfamilj under deras hus. Huset ligger lantligt och de få boende som bodde i närheten kände inte till katterna, gissningen blev att det var de gamla ägarna som lämnat dem kvar men inte heller de ville kännas vid kattfamiljen. Då ungarna bara var runt 6 veckor så kändes det akut att få in dem omgående. De fick alla åka till ett av våra jourhem i Västerås.

Lille Snuggels Jr vill själv berätta och det får han ju så klart!

Hej Jag heter Snuggels Jr! Och jag bor hos en tvåbening i nått dom kallar Kotteland. Här trivs jag bra men är väldigt osäker när de händer nya saker… Jourhems-matte säger att det beror på min bakgrund (vad det nu betyder?)

Men jag är glad ändå när jag är glad och ääälskar att leka med pipande möss som hänger fast i nått snöre som min tvåbening gjort! Å så har hon köpt en ost med en elektronisk mus i. Meeen den listade jag ju ut direkt hur man gjorde med. (Jag är teknisk lagd förstår ni) Så nu låter jag syrran ta över den. ( Å hon kommer leka lääängre än jag med den)   Hi hi….. Ja ni fattar?

Anledningen till att jag blir så rädd för min tvåbening ibland även fast jag känner henne är att när jag var liten och hemlös, hände nått fruktansvärt…
När jag var riktigt liten så kom jag bort från min familj och blev jagad.

Kårsta 3 jpg

Och höll på att bli bli uppäten   jag vet inte riktigt utav vad men nått mycke större än mig. Så när min tvåbening tog i mig första gången skrek jag för livet!För jag trodde hon tänkte äta upp mig… Men det gjorde hon ju inte så klart… (Syrran säger att jag har drömt det där – Men det har jag INTE!!! Så det så!)

Tvåbeningen är faktiskt väldigt snäll och matar mig med nått gott ibland å det kan jag inte motstå och tar försiktigt ur hennes hand Men jag tycker det är lite läskigt fortfarande!!!

Jag önskar att jag en dag ska få en sådan där familj som tvåbeningen pratar om Ett sådant där ¨Föralltidhem¨ hos en lugn och trygg familj där jag får leva med min syster Norpan för resten av livet… Och så vill vi att det finns en snäll katt där redan som tar hand om oss och lär oss att vi inte behöver vara rädd någonsin igen…

Å bara få en massa mat, kärlek och omvårdnad… Å jo en sån där sjysst låda med sand, mjuk härlig sand… Förr bajsade jag i skogen.  De gillade jag inte. Låda är mycke bättre en riktigt bra uppfinning av de där tvåbeningarna! Å så vill jag inte att det ska bo några små små människor där bara halvstora eller bara stora tvåbeningar…

Hoppas du vill träffa mig, fast jag är lite blyg… Jag jobbar på att bli modig!!! 

snuggels jr

Hej då hej från Snuggels Jr

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • form och fason
 • Envifix AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss