Kol-Björn Viström

Kol-Björn har fått ett eget hem tillsammans med vännen Aston! Ett hem hos ett kattälskande par i hus där de kommer att få gå ut så småningom. Ha ett underbart liv tillsammans kära vänner och ta hand om er! Kram från alla oss på Katthemmet

Om Kol-Björn:

Kol-Björn kommer från en kattkoloni i Alunda/Uppsala. Under flera år har katter blivit matade vid en öde gård och förökat sig… En kvinna som bor i närheten bestämde sig för att försöka hjälpa katterna efter att hon hört att en annan granne hade skjutit av flertalet av dem.  Kvinnan har fångat in ett 10-tal katter som har fått hjälp av olika katthem. När Kol-Björn fångades in så var det ingen som hade möjlighet att ta emot honom men Norrtälje katthem hjälpte till att kastrera, märka och vaccinera honom och upphittaren tog hand om honom i väntan på lösning. Sedan fick han komma in till oss.

Kol-Björn visade sig till vår förvåning vara en förvildad tamkatt även han! Trots att han hållit oss på avstånd på ett bestämt sätt sedan han kommit in så lyckades hans favorit kattskötare till slut komma honom nära och han njöt sååå av hennes klappar! Sakta började han få förtroende även för oss andra – bara vi närmar oss lugnt och försiktigt och pratar mjukt innan vi klappar.

Kol-Björn gillar Aston och vill flytta ihop med honom eller med någon annan snäll kompis från katthemmet till ett lugnt hem utan barn där de kanske kan få gå ut igen i en trygg miljö, om de vill.

Kol björn.3 JPG

Kol-Björn & Aston provbor nu hos en familj i Sollentuna

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Envifix AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären
 • form och fason
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Agria Djurförsäkringar
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • City Garden
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Zookompaniet
 • Finborg graphic AB

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss