Laban Musk

Efter att ha varit sjuklig en tid får vår fina Laban till sist somna in. Vi misstänker tumörsjukdom. Du kämpade länge – men så till slut tog dina krafter slut och du ska inte längre behöva lida. Finaste Laban nu får du gå över Regnbågsbron tills vi ses igen… Du är mycket saknad av alla dina vänner på katthemmet.

Om Laban:

Laban kommer från samma ställe på Muskö som Murre och Misa. Av hans utseende att döma så har han gått ute många kalla vintrar…

Upphittaren/mataren lade märke till honom först efter att Murre hade blivit infångad, först då vågade Laban sig fram till upphittarens stuga i jakt på mat. Självklart kunde vi inte lämna Laban kvar där och det var tydligt att han behövde få komma in i värmen. Vi hade dock ingen plats så Kattvärnet var snälla och ställde upp och tog honom en vecka tills vi kunde ordna plats. Laban var både omärkt och okastrerad vid upphittandet.

Laban har funnit sig till rätta på katthemmet om än med en blyg framtoning Han håller sig framme och går på upptäcktsfärd och njuter av att klappas och borstas av personer han känner och litar på.

Laban bodde några månader i jourhem där han trivdes väldigt bra med familjens honkatt, men han har återkommande problem med eksem och behöver medicin men är inte helt lätt att medicinera. Han har på sista tiden tacklat av lite och vi har honom nu under uppsikt och extra omvårdnad och undersöker orsak.

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Hill´s
 • Agria Djurförsäkringar
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Vaxholmsveterinären
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • City Garden
 • form och fason
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Zookompaniet

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss