Leif ”Leffe” Bro

💕Pappa Leif, dottern Leena & Nina blev till vår och deras stora lycka adopterade av sitt jourhem! De har under sin jourhemstid utvecklats mycket och blivit så mycket tryggare katter. Vi önskar er allt gott och ett helt underbart liv med era nya kattvänner och er fantastiska Matte! 💕


Om Leif:
Leif levde som hemlös i ett industriområde i Bro tillsammans med dottern Leena. En kvinna ringde oss, hon berättade om några katter som hade observerats där av hennes son som jobbade i området. Han hade sett katterna under ca 1 år och under tiden som gått så hade ungar fötts (och försvunnit) och Leif hade haltat svårt. Nu sökte de hjälp för katterna och vi ställde dem på vår kölista.

Läget var lite akut då Leif haltade och det fanns stor risk för att honkatten skulle bli dräktig på nytt och hinna föda ute igen. Vi fick en ledig box i vår isoleringsavdelning och fällor ställdes upp och riggades. Det dröjde inte länge så var de inne hos oss.

De var båda först väldigt försiktiga och ängsliga men efter kastreringen så slappnade de av och fann sig mer till rätta.

Leifs haltande berodde tragiskt nog på en gammal felläkt fraktur. Troligen har han blivit påkörd och benet gått av för att sedan läka ihop helt snett. Men enligt veterinären så har hans kropp anpassat sig efter det och han kan leva med sin skada och har troligen inte längre ont. Leifs liv kan inte ha varit lätt och hur han kunnat jaga och fått tag på föda är ett under för oss. Leif är också den som setts mest med kattungarna under åren – så kanske var det Leena som skötte jakten och han som skötte om ungarna? Vi får aldrig veta utan kan bara gissa. Leif har nu börjat ett nytt liv inne i tryggheten tillsammans med sin Leena!

Leif har funnit sig väl tillrätta på katthemmet och älskar att mysa i alla mjuka bäddar och att få lite extra gott. Han hänger gärna i köket och låter sig nu villigt klappas och borstas och han njuuuuter så! Han och Leena hänger ihop och myser och tvättar varandra så de söker ett hem tillsammans – så klart! P.g.a. av Leif skada så placeras de som innekatter men en nätad balkong mot grön utsikt är ett krav! De älskar båda rastgårdarna på katthemmet. 💕

Leif & Leena & Nina bor i jourhem hos några vänner under vår renovering pga vattenskadan. 😻

Lena & Leif

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • City Garden
 • Agria Djurförsäkringar
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Blomstra Ekonomi AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären
 • Djurskyddet DOSO
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Envifix AB
 • Finborg graphic AB
 • form och fason
 • Zookompaniet
 • Lindas Harmoni

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss