Lilla Grå af Djursholm

Lilla Grå drömde efter alla sina år på katthemmet om ett hus i skogen och hennes dröm slog in!
Grå fick några lyckliga år tillsammans med sin syster Stjärna då de flyttade till en av oss anställda på katthemmet som bor i stuga i skogen. Rastgård byggdes och där fick de börja med att vara för att sedan få gå ut på riktigt om dagarna. Lilla Grå njöt av sitt liv – hon var ett riktigt skogstroll! Varje kväll kom hon snällt hem så fort det visslades att middan var klar. Lilla Grå som alltid varit svag för unga snygga kattkillar älskade sin nya kompis Sammi – en stor snygg svart hankatt som tog väl hand om henne och sedan även sin bästa vän Engla – de älskade varandra och Engla tog kärleksfullt hand om Grå hennes sista tid och vek aldrig från hennes sida. Lilla Grå har under åren haft en del hälsoproblem men ändå hållt ångan uppe, men nu blev hon hastigt sämre – på någon vecka försvann hennes livsgnista och det var dags för henne att gå över Regnbågsbron till Stjärna som väntade. 
Vi kommer aldrig att glömma Dig – Dina tassavtryck  finns för alltid kvar i våra hjärtan…
🐾
Djupt saknad och för alltid älskad av Anna, Madde, Engla & Sammi. Dina kära kattvakter Edith & Marja-Leena och alla andra som du lärde känna Din tid här på jorden…

grå 10

Om Lilla Grå:

Lilla Grå började bli en av veteranerna på katthemmet! Hon var en av katterna som ursprungligen kom från en kattkoloni vid Djursholms Torg där hon fångades in som ung tillsammans med sin syster Stjärna och  flertalet av sina släktingar. Lilla Grå tog lång tid på sig att bli tam men efter några år så bestämde hon sig för att det var helt ok!  Hon ville ha sina dagliga kelstunder när hon låg i sin bädd och var en av de få som hade grönt kort på katthemmet dvs. hon fick gå dit hon vill – vi öppnade dörrarna – och hon var mycket nöjd med det… På visningarna på lördagar patrullerade hon fram och tillbaka mellan folks ben för att kolla vad som hände.

Vi älskade Lilla Grå och även om både hon och vi tyckte att katthemmet var hennes hem så önskade vi henne så mycket mer… Vi önskade hon fick ett riktigt hem sina sista år i livet.

Lilla Grå hade flyttat på prov några gånger men aldrig trivts, förutom den sista gången – Då hon hittade helt rätt hem! Hon och Lucaz bodde då hos en man som var pensionär och hade all tid i världen för dem, men tyvärr så blev han mycket tragiskt allergisk och Lilla Grå kom återigen tillbaka till oss…

Hemmet hon önskade sig skulle vara lugnt och kärleksfullt och hon ville gärna ha med sig  syrran Stjärna… Hon önskade sig en nätad balkong/altan med närhet till naturen (eller ett hus i skogen) så hon kunde få känna alla dess dofter och spana på fåglarna. 

Lilla Grå och Stjärna fick flytta tillsammans till permanent jourhem hos en av våra anställda som bor i ett hus i skogen med rastgård och många kattkompisar!

Lilla Grå hade ständigt återkommande problem med urinvägar och behandlades mot det.

 

 

 

 

 

 


 

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Envifix AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • form och fason
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • Hill´s
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Zookompaniet

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss