Lilla Loppan

Vår älskade Lilla Loppan fick aldrig sin operation… För två veckor sedan var hon klar med sin medicinering.

Hon var pigg, glad, lycklig och hennes framtid såg ljus ut. Snälla människor hade bidragit med pengarna för att göra hennes kommande ögonoperation möjlig och tiden för operation var bokad.

Men så för en vecka sedan så händer det ofattbart sorgliga, hon tappade sin energi… Vår Lilla Loppa hade viljan att leva men kraften rann ur henne. Vi stod handfallna då inget fanns att göra. Återigen hade det grymma ödet slagit till…

Lilla Loppans svåra start i livet hann ikapp henne. Vi hann inte se det komma. Hon som var en fajter och kändes så stark. Hon fick stilla och fint somna in i sin älskade Maddes knä på katthemmet. Vår älskade, älskade Lilla Loppa – Vi är så ledsna att du aldrig fick uppleva det liv du kämpat så hårt för. Men vi är så tacksamma att vi fick chansen lära känna dig och att vi fick ha dig hos oss en stund – om än för en alldeles för kort tid. Du stal en bit av våra hjärtan och där kommer du alltid att finnas kvar. För alltid Lilla Loppan.

Tack alla Ni snälla underbara människor som lämnat bidrag till Loppans ögonoperation. Vi vet inte hur vi ska hantera detta mer än att göra det bästa av situationen. Vår tanke är att lägga bidragen i en fond ”Lilla Loppans fond” och när nästa katt kommer in till oss som är i behov av extra kostsam vård så får vår Älskade Lilla Loppan dela med sig.

Om Lilla Loppan

Lilla Loppan fångades in vid Sotingeplan i Tensta. Kvinnan som fångade in hade fått för sig att hon var helt ensam där och att mamman var borta och syskonen döda, så hon fångade in henne. Hon var då endast 8 veckor.
Ett av våra jourhem tog emot henne akut men insåg efter några dagar att hon var i stort behov av att få komma till jämnåriga katter och helst med en mamma.

Så vi flyttade henne då till ett annat jourhem som hade just en mamma med mjölk kvar och fyra st 10 veckor gamla kattungar. Lilla Loppan blev som tur var omgående accepterad av dem.

Lilla Loppan kom till katthemmet med sin nya familj och där hittade hon ännu en ny mamma – Mamma Jonna 🙂 och fick många syskon som hon kunde busa runt med. Lilla Loppan var lycklig igen! Men plötsligt händer något… Vi upptäcker att något är fel med hennes högra öga. Hon har drabbats av en svår infektion och medicin sätts in omgående.

Medicineringen blir långvarig och till slut hejdas infektionen. Dessvärre har Lilla Loppan fått bestående skador på ögat vilket besvärar henne mycket och hon behövde få det skadade ögat bortopererat till en kostnad av 5300 kronor…

Vi gick därför ut med en vädjan på kvällen den 3 mars och redan dagen efter hade vi fått in 5100 kronor av generösa underbara människor! 🙂 Stort TACK till alla som bidragit!

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Finborg graphic AB
 • City Garden
 • Vaxholmsveterinären
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Hill´s
 • Zookompaniet
 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00, med reservation för eventuella ändringar. Se "Nyheter" för aktuell information.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss