Lillemor af Kotteland

Lillemor har nu blivit adopterad av Kotteland-familjen i Västerås, sitt ursprungliga jourhem som tog hand om henne när hon kom in för att få föda sina ungar i trygghet. Med sig hade hon Mimmi från Katthemmet!  I ett stort hus med rastgård hos en kärleksfull matte och med många kattkompisar kommer hon nu att få leva i alla sina dagar. Vi är så tacksamma och glada för Lillemors skull och önskar er allt gott!

Om Lillemor:

Lillemor kommer från en liten kattkoloni som bodde i en lada. Föreningen Musses Vänner i Uppsala kämpade med att hjälpa hela kattkolonin och då de inte hade plats för alla så bad de oss om hjälp att ta Lillemor. Eftersom hon var högdräktig och fick åka raka vägen till vårt jourhem Kotteland där hon efter kort tid födde sina ungar. Nu är ungarna stora och har fått egna hem och Lillemor har fått komma in till oss på katthemmet.

Lillemor är en sockersöt liten tjej som trivs bra på katthemmet, hon var väldigt blyg i början men börjar nu bli allt modigare och är ganska obekymrad över att ha oss nära omkring sig.
Hon trivs bra med att ha andra katter omkring sig vilket förvisso nästan är en självklarhet när man är uppväxt i en koloni – men hon har ingen som hon tycks ty sig speciellt till.
Vad beträffat oss människor så är hon fortfarande lite undrande till vad vi gör för nytta men hon verkar tycka att vi är intressant även om hon är svår att komma nära nog för att klappa. I jourhemmet var hon försiktigt klappbar, det som krävs är tid och tålamod för att träna henne mer.

Lillemor behöver ett lugnt och skönt hem där det finns en snäll tam kattkompis som kan visa henne vägen och människor som är intresserade att fortsätta arbeta med hennes socialisering

 

Lillemor har nu fått flytta ner till Kotteland-familjen i Västerås, med sig hade hon Mimmi från Katthemmet!

 

 

Kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens plan.kalender 2024

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • form och fason
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Vaxholmsveterinären
 • City Garden
 • Envifix AB
 • Finborg graphic AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Zookompaniet
 • Hill´s

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid. Vi nås säkrast via e-postadressen ovan eller via meddelandefunktionen på vår Facebook-sida.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss