Loke Hägg

Loke har nu fått en ny chans i livet hos en kattälskande familj i Vaxholm där han kommer att få gå ut igen när han blivit trygg nog. Där finns snälla kattkompisar och med sig från katthemmet har han Fluff som han kan hålla i tassen Vi önskar dig ett långt och lyckligt liv lilla gubben! Många kramar från oss på katthemmet.

Om Loke:

Vi hade hört talas om Loke i Hägernäs/Viggbyholm under en längre tid. Boende i området hade sett en tovig och smutsig katt men ingen visste var han höll till så infångandet var svårt att planera.

Men så av en slump så upptäckte vi att det finns en kvinna i området som inte hade någon koll på sina katter utan matade flertalet katter i området… Vad beträffar Loke så erkände hon att han är son till en av hennes honkatter men sa att hon inte tycket om honom och att vi gärna kunde ta honom…

Självklart tog vi in honom då han var i bedrövligt skick, tovig och smutsig som få! Väl inne så visar det sig att Loke är helt tam men troligen helt ovan vid att bli kärleksfullt hanterad.

Då Lokes förtroende för människor inte var på topp när han kom in så var han sin första tid på katthemmet rätt vaksam mot oss. Det känns som att han nu har gått in i sin nästa fas, han njuter av känslan att vara trygg, mätt och ren! Han har fått en helt annan blick och ligger ofta och sover med tassarna spretande åt alla håll


Vi tror att det sista steget för att han ska bli en helt trygg katt är att han får flytta till ett riktigt hem.

Loke behöver absolut ha en kattkompis i sitt nya hem, en kompis som är snäll och låter honom vara en självklar medlem av familjen. Vi tror inte att han passar i en småbarns-familj. Vi har lite svårt att se Loke som innekatt utan tänker att han på sikt när han är helt trygg i sina familj bör kunna få gå ut i en trygg miljö.

Loke provbor nu hos en kattälskande familj i Vaxholm

Kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Familjens kom ihåg-kalender 2023

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Det finns inga vildkatter!

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vill du ta hand om mig?

Sponsorer

 • Lindas Harmoni
 • Vaxholmsveterinären
 • Hill´s
 • Blomstra Ekonomi AB
 • Agria Djurförsäkringar
 • Zookompaniet
 • City Garden
 • Evidensia Djurklinikerna Arninge och Åkersberga
 • Finborg graphic AB
 • Angarn Signal & Ekonomi AB
 • form och fason
 • Envifix AB
 • DjurID.se – SKKs ägarregister
 • Djurskyddet DOSO

Adress och kontakt

Katthemmet i Vaxholm
Föreningen Djurhjälpen
Eriksövägen 4
185 34 Vaxholm
Org nr 802409-2143, PG 540710-1, Swish 123 362 0457.
E-post: kontakt@katthem.nu
Telefon: 0707-660 435

Vi svarar i telefonen i mån av tid under kontorstid, tisdag-fredag och då avlyssnas även telefonsvararen. Vi nås säkrast via e-post.

Katthemmet har öppet för allmänheten den sista lördagen i varje månad kl. 13.00-15.00.

Att köpa katt hos oss

Eftersom många av de omhändertagna katterna har en sorglig historia i bagaget är det extra viktigt att hitta trygga hem som passar just dem.  Läs mer

Om cookies

SVEKATT

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet - ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Läs mer

Följ oss